82’nci İef’in Partner Ülkesi “sri Lanka”

29 Ağustos-8 Eylül 2013 tarihleri arasında 82’nci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl, "Hint Okyanusu’nun İncisi" olarak adlandırılan Sri Lanka’yı partner ülke olarak ağırlayacak.

Güney Asya’da, Hindistan’ın 31 kilometre güneyinde yer alan Sri Lanka’da yaklaşık 21 milyon kişi yaşıyor. Dünyada çay tarımında önde gelen bir ülke olan Sri Lanka, Budizm'in dünyada ilk yayıldığı yerlerden biri olup etkin bir Budizm kültürüne sahip.

1992 yılından bu yana onur konuğu ülke seçen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bugüne değin sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba, Etiyopya onur konuğu ülke oldu. Fuarda, 2011 yılı itibariyle partner ülke uygulamasına geçildi. 80’nci İEF’de Avusturya ilk kez partner ülke oldu. Geçen yıl Latin Amerika Ülkeleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilk kez toplu katılım yaptı.

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Ülkeler arası ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkı sağlayacak partner ülke uygulamasında amaç Sri Lanka’nın kültürel boyutunun yanı sıra ticari ve yatırım imkanlarıyla tanıtılması olacak. Sri Lanka’yı ülkemizde, 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda partner ülke olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA