Sakatlar Derneğinde Bayramlaşma

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi bayramlaşma programı düzenledi.

Sakatlar Derneğinde Bayramlaşma
Dernek binasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine dernek üyeleri ile gazeteciler katıldı.

Bayramlaşma töreni sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, “Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak dernek üyelerimizle Ramazan Bayramı dolaysıyla bir araya geldik” dedi.

Engellilere yapılan ödemelerdeki kesintilerin ortadan kalktığını ifade eden Koyun, “2022 sayılı kanunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız vardı. Halk arasında “engelli aylığı” dediğimiz ödemelerde kesintiler yaşanmıştı. 2 Ağustos’ta torba yasası ile kanun çıktı. Malatya’da sıkıntı yaşayan bin civarında engelli vatandaşımız bayram sonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına mutlaka müracaat etsin. İnşallah bu kesintileri ortadan kalkacak ve aylık almaya başlayacaklar” dedi.

Koyun, engellilerin sorunlarının ortadan kalkması için önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “Ağır konumdaki engelli vatandaşlarımızın her fırsatta yaşadığı erişilebilirlik ve ulaşım sıkıntıları da, İzleme ve Denetleme Yönetmeliği ile ortadan kalkacak. Önümüzdeki günlerde oluşturulan komisyonlar tarafından kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere özel sektör ve diğer alanlar denetimden geçirilecek. Ve gerekli yaptırımlar uygulanacak. Ülkemizdeki ve ilimizdeki engelli arkadaşlarımızın sıkıntıları bitmiş olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA