Mustafa Sarıgül, Köyündeki Şenliğe Katıldı

ERZİNCAN - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, memleketi Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Kuruçay köyünde düzenlenen şenliğe katıldı.

Vatandaşların "Çare Sarıgül" sloganlarıyla sahneye çıkan Sarıgül, "Düşmeyen, kalkmayan bir tek Allah'tır. Hiç merak etmeyin, her şeyin bir çaresi var ama çare ben değilim çare inşallah sizsiniz. Sizleri sıkıştırmak istedikleri dar alana sıkışmayacaksınız, sıkıştırmak istedikleri o köşelerde kalmayacaksınız. Sizlerin tercihi şu olacak, ya tozda, dumanda kalırsınız, ya da tozu dumana katarsınız. Ama unutmayın ki bu toprağın evlatları inşallah 'bismillah' diyerek tozda dumanda kalmaz, tozu dumana katar" diye konuştu.

Konuşmasını, "Şair diyor ki; 'Doğudan batıdan yurdum döşen, atın eğerlendi, kılıcın kuşan, ne gezersin Gülüm, günlerin geldi" şeklinde tamamlayan Sarıgül, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "seçim startını köyünden verdiğini" belirtmesi üzerine Sarıgül, annesinin adına yaptırdığı caminin açılışı için köye geldiğini açıkladı.

Mustafa Sarıgül, adının CHP ile anılmasının hatırlatılması üzerine, "CHP'den bana ilgi gösteren, benimle ilgili güzel konuşma yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Benim görevim bölen değil, parçalayan değil, bütünleştiren olmak" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olup olmayacağı sorulan Sarıgül, "Adaylıkla ilgili daha çok erken, daha çok önemli günler var, 8-9 ay gibi süreç var. Bu süreç içerisinde, önümüzdeki günlerde Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren arkadaşlarımızla, başkanlarımızla oturacağız, konuşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin mutluluğu için, Cumhuriyetimizin korunması için, ulusal birliğimiz için bize düşen bir görev varsa biz o sorumluluğumuzu yerine getirmeye her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA