İzmir Enternasyonal Fuarı'na Doğru

İZMİR - Bu yıl 82'inci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın otomotiv sektörünün buluşma noktası olacağı bildirildi.

İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek İEF'nin otomotiv sektörünün önde gelen firmalarını ağırlayacağı belirtildi. İEF'nin ticari öneminin sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, fuarda bu yıl da binek araçlar, iş makinası, otomotiv ve yan sanayi sektörlerinin cazibesini koruduğu ifade edildi.

Her yıl yaklaşık bin firmanın katıldığı İzmir Fuarı'nda en büyük metrajlı stand otomotiv sektörüne ait olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Fuarda, en çok ilgi gören sektörlerden biri olan otomotiv grubu bu yıl da dünya markaları ve otomotiv yan sanayinin önemli temsilcileriyle yer alacak. Binek, ağır tonajlı, hafif ticari, ticari, otomotiv yan sanayi, otomotiv lojistik dallarında üretim yapan ve hizmet veren yaklaşık 20 firma, en yeni modelleri sergileyecek. Fuara katılması kesinleşen firmalar arasında Mapar-Man, Ford, Peugeot, Anadolu Araçlar, Bridgestone gibi dünya markaları bulunuyor."

Fuarda, klasik otomobillerin de yer alacağı kaydedilen açıklamada, İZFAŞ ve Ege Otomotiv Derneği işbirliğinde organize edilen "Klasik & Spor Otomobil ve Motosiklet Sergisi"nde, 1945 modelden başlayan yaklaşık 60 klasik otomobil ve motosikletin yer alacağı vurgulandı.

Kaynak: AA