Aziziye’de Renkli Bayramlaşma

Aziziye Belediyesi’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Aziziye’de Renkli Bayramlaşma
Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen bayramlaşma programına, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, Sağlık Bakanı Müşaviri Zafer Tarıkdaroğlu, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, belediye personeli, AK Parti İlçe Yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, millet olarak dayanışma ve kaynaşmayı pekiştiren değerlerin yoğun olarak yaşandığı, birlik, beraberlik ve huzur içinde bir bayram geçirdiklerini, fakat dünyanın çeşitli yerlerindeki Müslümanların çektiği sıkıntılar ve acılar nedeniyle bayramın buruk kutlandığı belirtti.

Başkan Cengiz, Ramazan ayının Kuran ayı olduğunu ve bu ay içindeki kulluk bilincinin yıl boyunca devam etmesi temennisinde bulundu.

SADECE KENTSEL DÖNÜŞÜME 450-500 MİLYONLUK YATIRIM SÖZKONUSU

Bayramlaşma programında belediye hizmetleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Cengiz, Aziziye’nin kentsel dönüşümde marka ilçe ve öncü belediye olduğunu ifade etti.

4 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm hamlelerinin sağlam zeminler üzerine oturtulduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Biz sağlam adımlar atarak, önceliğimiz olarak belirlediğimiz kentsel dönüşümde ilçemizi örnek ilçe haline getirdik. Eski Mahalle birinci etapta tamamlanan 320 konut, Eski Mahalle ikinci etapta 90 dönüm, Yeşil Mahalle’de 81 dönüm ve Gezköy’de 300 dönüm alan kamulaştırıldı. Bu alanlarda artık geri dönüş yok. Eski Mahalle ikinci etapta 380 konut, 100’ün üzerinde dükkan, bir kültür merkezi ve Ilıca merkezde bulunan 30 dönümlük eski piknik alanını, şehrin en gözde rekreasyon alanı haline getirecek bir ihale hazırlığındayız. Yeşil Mahalle’de 800 konut planlanıyor. Yıllık bütçesi 10 milyon olan bir belediyeyiz ve bu belediyenin bir lira dahi kentsel dönüşüme para aktarma ihtimali bulunmuyor. Fakat bu alanlarla yapılan kamulaştırma ve imalat bedelleri ile önümüzdeki süreçte ilçemize yaklaşık 450-500 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Kentsel dönüşüm ilçemiz ve şehrimiz için çok önemli bir yatırımdır.” ifadelerini kullandı.

Aziziye Belediyesi’nin tarihi adımlar attığının altını çizen Başkan Cengiz, personelin 10 yıla aşkın biriken tüm alacaklarının ödendiğini ve personeline bir lira dahi borcu bulunmayan bir belediye oluşturulduğunu hatırlattı.

TARIKDAROĞLU: AZİZİYE’NİN TOKİ’DE AYRI BİR YERİ VAR

Sağlık Bakanı Müşaviri Zafer Tarıkdaroğlu ise, bayramlaşma törenine katılan muhtarların ve vatandaşların Erzurum’da başta yapımı durdurulan sağlık kampüsü olmak üzere, sağlık alanındaki gelişmelerle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Aziziye Belediyesi’nin Kentsel dönüşüm çalışmalarından da övgüyle bahseden Tarıkdaroğlu, TOKİ’de yapılan bazı toplantılara katıldığını ve Erzurum’dan en hazırlıklı, en uyumlu belediyelerin başında Aziziye Belediyesi’nin geldiğini bizzat TOKİ Başkanı’ndan duyduğunu vurguladı. Tarıkdaroğlu, bir yeri yıkıp yeniden yapmanın kolay olmadığına da dikkat çekerek, “Aziziye ilçesine yapılacak ve maliyeti 500 milyonu bulan kentsel dönüşüm yatırımları rekor rakamdır. Öyle ki Türkiye’deki bir çok belediyenin 100 konutta olsa, TOKİ’yi bölgesine götürmek için nasıl çabalarda bulunduğu ve kapıları nasıl aşındırdıklarını biliyoruz. Ben Aziziye Belediyesi’nin TOKİ’de farklı yeri olduğunu biliyorum. Başkanımızı ve ekibini yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

GÜL: İLÇENİN 4 YIL ÖNCESİ İLE BUGÜNÜ ARASINDA UÇURUM VAR

AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül de, belediyenin başarılı çalışmalarını müşahede ettiklerini kaydetti.

Dadaşkent ve Ilıca’nın birleşme sürecinde belediye başkanı olan Fatih Cengiz’in ilçe için şans olduğuna işaret eden Gül, “Biz belediyeciliği fazla bilmiyorduk. Fakat yapılan çalışmalara baktığımızda belediye başkanımızın aday gösterilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Belediye başkanlığı nasip işidir. Fakat Fatih Cengiz’den sonra Aziziye Belediye Başkanlığı yapacak kişinin hiçte işinin kolay olmayacağı kanaatindeyim. 4 yıl öncesiyle bugün ilçemizin geldiği noktayı baz alarak bunu söylüyorum.” şeklinde konuştu.

Ahmet Gül, Ramazan ayında dünyanın çeşitli bölgelerindeki Müslümanların acı çektiğini de hatırlatarak, “Allah tüm dünyada sıkıntı çeken Müslümanlara yardım etsin ve bu bayramı da tüm islam alemine bayram etsin.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

MUHTARLARDAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Aziziye Şube Başkanı Vahdettin Dadaşoğlu da, katılımcıların bayramını kutlayarak, Başkan Fatih Cengiz ve ekibine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Dadaşkent Abdulhamit Han Mahalle Muhtarı Abdulhamit Çetin ile Ilıca Yeni Mahalle Muhtarı Timur Meral da, belediye hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Cengiz ve ekibine teşekkür edip, başarı dilediler.

Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen bayramlaşma, kutlamanın yapılması ile sona erdi.
Kaynak: İHA