AK Parti STK’larla Bayramlaştı

Bayramın birinci günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlen programda parti teşkilatıyla bayramlaşan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, dün de Bursa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

AK Parti STK’larla Bayramlaştı
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi (MÜSİAD), Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF),Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), İl Hemşeri Dernekleri Federasyonu ve Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BİHMED) organize ettiği bayramlaşama programlarına katıldı.

Bayramlaşma programları sırasında Başkan Yalçın’a, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Önder Matlı, AK Parti İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Cemalettin Torun, İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İl Halkla İlişkiler Başkanı Ali Yılmaz, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı İbrahim Güney ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Durmuş eşlik etti.

Yalçın ve beraberindeki heyet ilk olarak MÜSİAD’ın organize ettiği bayramlaşma programına katıldı.

Burada bir açıklama yapan Başkan Yalçın, ramazanın güzel geçtiğini belirtti.

Yalçın, “Ülkemizde insanlarımız huzur içerisinde ibadetlerini yaptılar, görevlerini yerine getirdiler. Yardımlaşma ve dayanışmalarını en üst seviyede yerine getirdiler. Dünya tabii aynı değil. Dünyada sıkıntılı ortamlar devam ediyor. Bütün dünyanın adeta söz birliği etmişçesine haksızın yanında durduğu bir ortamda yine bir lider çıkıyor ve hakkı ifade ediyor. Bu çok anlamlı” dedi.

İL HEMŞERİ DERNEKLERİ İLE BAYRAMLAŞMA
Yalçın, MÜSİAD’ın ardından RUDEF ve BESOB’un düzenlediği bayramlaşama programlarına iştirak etti. Başkan Yalçın ve beraberindeki heyet daha sonra İl Hemşeri Dernekleri Federasyonu üyeleri ile buluştu. Burada federasyon üyelerine seslenen Yalçın şunları söyledi:
“Bursa’mız toplumsal çeşitliliği bakımından çok özellik arz eden bir şehir. 10 kişiden 9’unun bir şekilde başka bir coğrafyadan kalkıp Bursa’ya geldiğini biliyoruz. Kafkaslardan, Balkanlardan, Anadolu’nun her yerinden Bursa’da yerleşen, Bursa ekonomisine katkı veren, Bursa’ya değer katan siz değerli hemşehrilerimizi burada birlikte görmekten son derece mutluyuz. Bu organizasyon çok önemli. İl dernekleri bir çatı altında buluşmuş olması çok güzel. Tam bir çeşitlilik var. Sizleri yürekten kutluyorum. Olay budur zaten… Bursa’yı yönetenlerin, Bursa’nın yerel yönetiminde söz sahibi olan herkesin bu toplumsal çeşitliliğe dikkat etmesi gerekir. Herkesi kucaklaması lazım. Hiç kimseyi ötekileştirmeden beraber bir şekilde, herkesin ortak aklına müracaat ederek, kararlarını oluşturması gerekir.”
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, son olarak Bihmed üyeleri ile bayramlaştı. Bihmed’in bayramlaşama töreninde bir konuşma yapan Yalçın, Türkiye’nin çok değişik hükümetlerle, çok değişik dönemlerde idare edildiğini hatırlatarak,“Şu anda fark nedir? Şu anda hiçbir dönemde olmadığı kadar insanı politikalar uygulanmaktadır. Başbakanımız engellilerle dertlenmektedir. Kadınlarla, yaşlılarla ilgili dertlenmektedir. Tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar sosyal politikalara bütçe ayrılmaktadır. Onun ötesinde son bir yılda dünyada en fazla insanı yardım yapan ülke Türkiye’dir. İnsani yardım miktarında da 4’üncü olmuştur. Daha önce böyle bir şey hiç yoktu. Türkiye bırakın yardım etmeyi, yardım alırdı” şeklinde konuştu.

“BU TOPLUMUN ÜRETTİĞİ KAYNAKLARI YİNE BU TOPLUMA KULLANDIRMAK İSTİYORUZ”
Eğitim sistemindeki değişim ve dönüşümün toplumsal talebin sonucu olduğunu vurgulayan Yalçın, “Şu anda yapılanın doğruluğu zaten gelen taleplerle de test edilmektedir. Son derece doğru bir iş yapıldığı anlaşılmıştır. Biz özetle şunu yapmak istiyoruz; bu toplumun ürettiği değerleri, bu toplumun kaynaklarını yine bu topluma kullandırmak istiyoruz. Geçmişte bu insanların üretimini oluşturduğu değeri maalesef başkaları kullandı. Artık kendimiz kullanmak istiyoruz. Türkiye büyüyor, birçok alanda reform başlıklarını açmaya ve gelişmiş ülkelerin projelerini yapmaya başladı” dedi.

Kaynak: İHA