Van'da Tkdk 9. Sözleşme Töreni Yapıldı

VAN - Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörlüğü tarafından "9. Çağrı Sözleşme İmza Töreni" yapıldı.

TKDK İl Koordinatörlüğü bürosunda gerçekleşen törende konuşan İl Koordinatörü Necip Özgökçe, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında yer alan kırsal turizm alanındaki 3 projenin imza törenini gerçekleştireceklerini söyledi.

Üç projenin toplam maliyetinin 2 milyon 572 bin 190 lira olduğunu anlatan Özgökçe, bu kaynağın yüzde 50'sinin TKDK tarafından hibe olduğunu dile getirdi.

Bu hibelerden tüm vatandaşların faydalanması için sürekli çağrıda bulunduklarını vurgulayan Özgökçe, "1 Eylül itibarıyla 11. çağrıya çıkacağız. Bu çağrı dönemi bizim için önemli. Özellikle Edremit ilçesi için çok önemli. Çünkü sene sonu itibarıyla Edremit nüfusunun 20 binin üstüne çıkması bekleniyor. Bu nedenle Edremit'te yatırım yapacak başvuru sahiplerinin, bu çağrı döneminde mutlaka projelerini gerçekleştirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Özgökçe, TKDK İl Koordinatörlüğü olarak proje konusunda her türlü desteği sunacaklarını bildirerek, proje hazırlanması aşamasında vatandaşların yanlış yapmamasi için kuruma müraccat etmesi gerektiğini söyledi.

Tören, "Grand Deniz Turizm'in modernizasyonu, Yeşil Ada Rekreasyon ve Edremit Aqualand" projelerinin imzalanmasıyla son buldu.

Kaynak: AA