Türmob Genel Başkanı Sanlı Açıklaması

SAKARYA - TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, "Bir lise mezunu kendisine bir hedef belirleyip 'ben mali müşavir olacağım' derse lisans eğitimiyle birlikte 9 yıla ihtiyacı vardır, bir mali müşavir 9 yılda yetişiyor" dedi.

Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca düzenlenen iftar programına katılan Sanlı, burada yaptığı konuşmada, mesleklerinin önemli ölçüde eğitim gerektiren bilgi mesleği olduğunu söyledi.

Mesleğe kabul şartlarının diğer meslek gruplarına göre ağır olduğunu dile getiren Sanlı, "Her meslek çok kıymetlidir. Hiçbir mesleğin diğer bir meslekten daha üstün olduğu iddiasında değilim. Tıp okumak bile dünyanın en saygın mesleklerden biridir. Doktor olmak için bile 6 yıllık bir eğitim gerektiriyor. Bir lise mezunu kendisine bir hedef belirleyip 'ben mali müşavir olacağım' derse lisans eğitimiyle birlikte 9 yıla ihtiyacı vardır, bir mali müşavir 9 yılda yetişiyor. Her şey yolunda giderse ve ayağı hiçbir taşa çarpmazsa bir mali müşavirin 9 yıla ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.

Sanlı, meslek yasalarının çıkış tarihinin 13 Haziran 1989 olduğunu ve bu tarihin kendileri için milat olduğunu belirterek, TÜRMOB'UN 24 yılda bütün çalışmalarını eğitim üzerine kurguladığını ve gerçekleştirdiğini anlattı.

"Eğitim bizim olmazsa olmaz temel kurallarımızdan ve çalışma prensiplerimizden birisidir" diyen Sanlı, "Eğitimleri gerçekleştirmek için ve bu meslek camiasında eğitimi hakim kılabilmek için eğitim mekanları oluşturduk. Öncelikle üyelerimizin eğitim alabileceği mekanlar oluşturmaya çalıştık. Çalışmalarımızı bu düşüncelerle çeyrek asırdır sürdürüyoruz ve bugünlere getirdik" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA