Tümsiad Genel Başkanı Sert Açıklaması

SAKARYA - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Hasan Sert, "206 ülke arasındaki yarıştan kopmadan ülkemizdeki birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda işadamlarımız bir arada" dedi.

Sert, TÜMSİAD Sakarya Şubesince Serdivan ilçesindeki bir restoranda düzenlenen iftara katıldı.

Burada konuşan Sert, TÜMSİAD'ın manevi değerler doğrultusunda hareket ettiğini belirtti.

Sert, Türkiye'de insanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "İnsanları kim olursa olsun, Mevlana kültürüyle birleştirmeye çalışan bir kurumuz. Kim olursa olsun, herkesi aynı hamurda yoğurmaya çalışan bir davayı sürdürüyoruz. Bunları yaparken de ekonomik değerleri de düşünmek zorundayız" diye konuştu.

"206 ülke arasındaki yarıştan kopmadan ülkemizdeki birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz" diyen Sert, sözlerini şunları söyledi:

"Bu amaç doğrultusunda işadamlarımız bir arada. Çok dinamik bir yapımız var. Şu anda 350 dernek içinde yarışa sonradan katılmasına rağmen en önde tarihi bir misyonu yürüten derneğiz. Şu iftar sofralarında toplandığımız gibi, hiçbir ayrım yapmadan düşünce farklılıklarını bir kenara bırakıp birlik ve beraberliği tüm ülkemize hatta dünyaya yaymaya çalışıyoruz.

Hep birbirimize el uzatmaya çalışıyoruz. yumruktan çok gönül tutmayı istiyoruz. Bu noktada ekonomik değerleri de göz önünde bulundurup sağlam bir birlik oluşturmak istiyoruz. Yerel değerlerden küresel liderliğe koşan bir ülkenin neferi olmak istiyoruz. Bunun için de çok önemli uluslararası çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah çabalarımız sonuç verecektir. Ülkemizin faydasına olan bu çalışmaları yaparken menfaat amacı gütmek bizim için yanlış olur. Bunları bir ibadet niyetiyle yapmalıyız."

Kaynak: AA