Tim Başkanı Büyükekşi Başağa Oldu

Temmuz ayı ihracat verilerini açıklamak üzere Çankırı'ya gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Çankırı'da başağa oldu.

Tim Başkanı Büyükekşi Başağa Oldu
İhracat verilerinin açıklandığı basın toplantısının ardından Çankırı Belediyesi'nce mini bir kültür merkezi haline getirilen Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi'ne geçen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'na Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verildi.

Her bir odası Çankırı'nın geçmişindeki kültürel derinliği yansıtan medresenin yaren odasına giren Başkan Büyükekşi ve Başkan Vekili Çıkrıkçıoğlu'na burada yarenliği simgeleyen büyük başağa ve küçük başağa fesleri giydirildi.

Çankırı'nın tarihi ve kültürel zenginliğini görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, kentin tarihi değerlerini ayağa kaldıran Belediye Başkanı İrfan Dinç'e de tarih ve kültüre karşı duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Çankırı'da ihracatçıların başağası ünvanını alan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'na Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından ahşap el işçiliği ile yapılan saray sehpası ile yayık hediye edildi.

Ziyaretlerde TİM Başkanı Büyükekşi'ye Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de eşlik etti.
Kaynak: İHA