Sur Belediyesi'nden İftar Yemeği

DİYARBAKIR - Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk,"Suriye'de de, Ortadoğuda da kazanan adalet olacaktır, özgürlük ve onur mücadelesi olacaktır, buna inanıyoruz"dedi.

Sur Belediyesince Kaplan Düğün Salonu'nda iftar yemeği verildi.

Yemekten önce okunan Kürtçe kaside ve Kur'an'nın ardından konuşan Tuğluk, İslamiyetin birlik, insanlık, hakkaniyet ve adalet anlamını teşkil ettiğini söyleyerek,"Maalesef bugün yaşadağımız dünyada, Ortadoğu'da; yaşayan dillere, kimliklere, kültürlere, inançlara halklara dayatılan imha ve inkar anlayışı nedeniyle çok da adil olmayan bir dünyada yaşıyoruz" dedi.

Suriye'deki olaylara değinen Tuğluk, şöyle konuştu:

"Suriye'de yaşanan Kürt halkının kendi özgür demokratik yaşamını oluşturma temelinde de onurlu bir mücadeleye karşı yine inkarcı çeteci güçlerin saldırısını kınamak istiyorum. Kürt Yüksek Konseyi üyesi İsa Hüso'nun katledilmesini de kınıyorum.

Suriye'de de, Ortadoğu'da da kazanan adalet olacaktır, özgürlük ve onur mücadelesi olacaktır, buna inanıyoruz. Ramazan ayından dolayı bir kez daha; barışın, adaletin, özgürlüğün, kardeşliğin, hakkaniyetin kazanması dileğiyle şimdiden Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum."

Kaynak: AA