Suikast Silahlarına 9 Tutuklama

Konya'nın Beyşehir İlçesinde Jandarma tarafından düzenlenen kalem görünümlü suikast silahı operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 9’u tutuklandı.

Soruşturma kapsamında 1 şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.
Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler önceki gün Beyşehir merkez ve ilçeye bağlı Üzümlü beldesinde 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirmişti. Operasyonda 52'si suikast olmak üzere 199 tabanca ele geçirilmişti. Bugün Beyşehir Adliyesi’ne çıkarılan 14 şüpheliden 9’u sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken, 1’i adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı. Savcılığa çıkarılan 4 şüpheli ise yapılan sorgulamasının ardından bırakıldı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında 1 şüphelinin daha Jandarma tarafından gözaltına alındığı, ele geçirilen ve adli emanete alınan yasa dışı üretim silahların ise incelenmek üzere Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderileceği öğrenildi. Operasyon kapsamında, 52’si kalem görünümlü suikast tabancası, 142’si ise özel üretim kısa namlulu pompalı, 5'i tek kırma tüfek olmak üzere 199 silah ile çok sayıda teknik malzeme ele geçirilmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA