Sorgun'da Dinlenci Operasyonu

YOZGAT - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde ramazan ayıyla artış gösteren dilenciliğe karşı zabıta ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaptığı açıklamada,vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilenenler hakkında işlem yaptıklarını söyledi.

Şimşek, Sorgun'un doğu-batı, kuzey-güney bağlantılarını sağlayan transit yol üzerinde olması nedeniyle, Türkiye'nin bir çok bölgesinden dilenmek amacıyla insanların ilçeye geldiğini ifade etti.

Ramazan ayında ve bayramlarda dilenen insanların sayısının ilçede arttığına dikkat çeken Şimşek "Belediye olarak bizim görevimiz, bu tür kötü niyetli kişileri ilçemizden uzak tutmaktır. Bu amaçla zabıta ekiplerimiz çarşıyı, pazarı, cami önlerini mesken tutan şahısları toplayıp, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildiriyor. Orada Genel Bilgi Taraması yapıldıktan sonra araçlara bindirerek terminale götürüyor ve geldikleri yerlere gönderiliyorlar" dedi.

Zabıta ekiplerin denetimlerinin süreceğini ve art niyetli kişilere izin verilmeyeceğini vurgulayan Şimşek, ekiplerin bugün yaptığı denetimlerde 2 Bitlisli, bir Sakaryalı dilenci yakalanarak memleketlerine gönderdiğini belirtti.

Kaynak: AA