Polis Kovalamacası

BURSA/YALOVA - Bursa'da iki otomobil çaldığı ileri sürülen iki şüpheliden biri, kovalamacanın ardından polis ekiplerince Yalova'da gözaltına alındı.

İddiaya göre, H.T. ve arkadaşı, Bursa merkez Osmangazi ilçesine bağlı Ovaakça beldesindeki lüks bir otomobil firmasının servisinde, bekçinin başka bir bölümde bulunmasından yararlanarak anahtarları üzerinde olan 16 ASZ 75 ve 16 AC 677 plakalı son model otomobileri alarak kaçtı.

Gemlik ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheliler, Orhangazi ilçesinde ise iki otomobile çarpıp zarar verdikten sonra 16 AC 677 plakalı aracı terk edip diğeriyle kaçmaya devam etti.

Zanlıların Yalova'ya gittiği bilgisini alan polis ekipleri, Dörtyol mevkisinde araçtakilere "dur" ihtarında bulundu. Otomobilden inip yaya olarak kaçmaya devam eden şüphelilerden H.T. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bir binanın zemin kat balkonunda yakalandı.

Jandarma ekiplerine teslim edilen H.T'nin daha önce yaklaşık 40 otomobil çaldığı ve yaşının küçük olması dolayısıyla şüphe çekmediği için birçok hırsızlık olayına rahatça karıştığı öğrenildi.

Kimliği belirlenen diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA