Merzifon'da Turizm Canlılığı

AMASYA - Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Merzifon ilçesinin turizmde de tercih edilen bir ilçe haline geldiğini söyledi.

Kaya, 55 Yunanistanlı turistin Merzifon ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Merzifon'un tarihi eser açısından zengin bir ilçe olduğunu ifade etti.

Birçok konuda gelişmiş bir ilçe olan Merzifon'un turizmde atılım yapacağını söyleyen Kaya, zengin bir kültür mirasına sahip olan ilçenin ulaşım konusunda da kavşak bir noktada konumlandığını hatırlattı.

Kaya, "Merzifon zengin bir kültürel miras ve tarihi esere sahip. Amasya bir turizm şehri. Merzifon'da yol güzergahında olması dolayısıyla Amasya'ya gelen turistler Merzifon'u da gezecekler. Merzifon, turların gezi planları arasında yer almaya başladı" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise tarihi eserlerin restore edilerek gün yüzüne çıkarılmasıyla ilçenin turistler açısından ziyaret edilecek bir yer olma özelliği kazandığını ifade etti.

Aydınlı, ilçenin daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesi için çalışmalar yaptıklarını ve tur firmalarıyla olan görüşmelerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Turistler, ilçedeki Taşhan, Bedesten, Meydan, Kara Mustafa Paşa Cami, Akif Gülle Kültür Merkezi, Kızlar Mektebi, Amerikan Koleji olan ve restore edildikten sonra Fen Lisesi olarak kullanılan tarihi binaları gezdi.

Turistlere Belediye yetkililerince Merzifon'un tanıtımının yapıldığı dergi, kitap ve broşürler verildi.

Kaynak: AA