Karabük'e Havaalanı Yapımı

KARABÜK - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Bir havaalanı yapılması planlanıyorsa, kesinlikle Eflani ilçesi yer olarak seçilmeli" dedi.

Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde illere havaalanı yapımının gündemde olduğunu, yapılan havaalanlarının işe yaraması düşünülüyorsa bölge için en uygun yerin Eflani ilçesi olduğunu söyledi.

Eflani ilçesinde havaalanı için uygun alanlar bulunduğuna dikkati çeken Vergili, "Artık yapılacak yatırımları il merkezlerine sıkıştırmamak gerekiyor. Yapılacak yatırımları ilçelere yaymak doğru olur. Biliyorsunuz havaalanı yapımı gündemde. Bir havaalanı yapılması planlanıyorsa, kesinlikle Eflani ilçesi yer olarak seçilmeli. Eflani'ye yapılacak bir havaalanı bölgeye katkı sağlayacaktır. İlçemizde çok uygun alanalar var. İncelendiğinde görülecektir. Batı Karadeniz için en uygun yer" diye konuştu.

Karabük'ü yaşanır bir kent yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Vergili, şöyle devam etti:

"İlimize ucuz ve kaliteli su veriyoruz. Halk ekmeği ucuza veriyoruz. Doğalgaz en uzak köşelere kadar ulaştı. Türkiye'nin en ucuz ulaşımı Karabük'te şu anda. İlimizde raylı sistemleri yaygınlaştıracağız. Spor vadisi yapacağız. İmar programları ile ülkemize örnek olacağız. Belediye olarak sadece merkezde değil ilimizin tamamını kapsayan çalışmalar yapacağız. Hiç bir köyümüzde yol ve su sorunu kalmayacak. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızı daha güzel günler bekliyor. Çok daha huzurlu günler bekliyor. İnşallah biz bunları el birliğiyle hep beraber yapacağız."

Kaynak: AA