Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliğinin inşa ettirdiği Afet Eğitimi ve Simülasyon Merkezi binası ile restorasyonu süren Muradiye Külliyesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Şahabettin Harput ve bazı milletvekilleriyle merkez Yıldırım ilçesindeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Afet Eğitimi ve Simülasyon Merkezi'nde inceleme yapan Arınç, deprem, yangın ve sel simülasyonları hakkında bilgi aldı.

Arınç, bunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının, afet ve benzeri felaketlerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bu merkezin, Harput öncülüğünde, Devlet Planlama Teşkilatı ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla 15 milyon lira harcanarak inşa edildiği bilgisini veren Arınç, şöyle konuştu:

"İster doğal afet isterse insanların can ve mal emniyetini tehlikeye düşüren herhangi bir afet olsun, bu konuları önceden bilinçlendirmek suretiyle zararları asgariye indirme konusunda hemen her yerde ihtiyacımız olan bir kurum, Bursa'da tesis edildi. Bu tesis, Türkiye'de bir ilk. Sayın Valimize, Bursa'ya böyle bir kurumu kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Burasının resmi açılışını yakın bir zamanda yapmak istiyoruz."

Daha sonra Muradiye Külliyesi'ne giden Arınç ve beraberindekilere, yetkililer tarafından restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA