Bakan Eroğlu'ndan, 'okullar Hayat Olsun' Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Orman İşletme Şefliği tarafından okul bahçeleri ağaçlandırma programına ilişkin; “Eylül-ekim aylarında her şefliğimiz en 10 adet okulun bahçesini ağaçlandıracak.

Daha fazla yapanı takdir ederiz ama az yapanı da ne yapacağımızı bilirler” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu orman yangınları ile mücadele ve yanan alanlar ile ilgili İzmir’de yaptığı çeşitli incelemelerin ardından Orman Böle Müdürlüğü’nün iftar yemeği programına katıldı.

Karşıyaka Gümüşpala Onman Yangınları İlk Müdahale Ekip Binası’nda düzenlenen iftar yemeğinde İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İzmir Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi i ile orman işçileri ve teknik elemanları da hazır bulundu. Dualar eşliğinde yapılan yenilen iftar yemeğinin ardından Bakan Eroğlu orman teşkilatının köklü bir kuruluş olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin ağaçlandırma alanındaki faaliyetlerinde dünya rekoruna imza attığını söyledi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında hiçbir siyasi parti ayırt etmeksizin Bakanlık tarafından fidan dağıtımı yapılmdığını aktaran Bakan Eroğlu, “20 -30 yıl önceki ortalamaya baktığınız zaman geçen yıl 470 milyon fidan yetiştirdik. Nereden nereye. Bütün belediyelere, siyasi parti ayırt etmeden bedava fidan dağıtıyoruz. Küresel iklimle mücadelede ormanlar en önemli etkin. Ormanlara gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.

Sadece ormanlık alanları değil açık alanlarda da ağaçlandırma yaptıklarına dikkat çeken Bakan Eroğlu, bal ormanları ve şehir ormanları kurdukları söyledi.

Bakan Eroğlu konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: “Sayıları 135’e ulaşan bal ormanları kuruyoruz Şehir ormanları kuruyoruz. Mesela Diyarbakır’da Dicle’ye hakim bir Dicle Ormanı kurmuştuk.”
‘HEDEF 15 DAKİKA’
Orman yangınları ile mücadelede Türkiye’nin en başarılı ülke olduğunu ve hedeflerinde ‘15 dakikada söndürme’ olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, “Bakın Akdeniz havzasındaki bütün ülkelerden bizim ülkemiz çok daha başarılı. En başarılı ülke bizim. Çünkü en yüksek teknolojiyi kullanıyoruz. Ben şu anda odamdan herhangi bir yerde yangın çıktıysa takip sistemi ile onları görebilecek durumdayım. Ayrıca muhteşem bir eğitim veriyoruz. Bazı ülkeler eğitimden yararlanmak istediler. İlk eğitimi de Antalya’da verdik. Yangını söndürmek için can siper halinde çalışılıyor. Yanan alan miktarı çok daha azalıyor. Eskiden 45 dakikalık yangına müdahaleyi 17’dakikaya düşürdük. Hedefimiz 15 dakikaya ulaşmak” dedi.

Kaynak: İHA