Uşak'ta Meşe Ağacı Protestosu

UŞAK - Eşme'de sulama göleti yapımı sırasında meşelik alanın zarar gördüğünü iddia eden köylüler gösteri düzenledi.

Eşme ilçesi Güllübağ köyü yakınlarında yapımı süren Güllübağ Sulama Göleti inşaatı sırasında meşelik alanın zarar gördüğünü öne süren bir grup köy sakini sabah saatlerinde olayı protesto etti.

Köy meydanında toplanan gruptakiler meşelik alanda hayvanlarını otlattıklarını söyleyerek bölgede ağaçların kesilmeden gölet inşaatının yapılabileceğini savundu.

Köyde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Akın Uysal, meşe ağaçlarının hayvancılık için daha uygun olduğunu ileri sürerek, "Biz bu alanda hayvanlarımızı otlatıyoruz. Buradaki meşeleri kesip yerine çam dikeceklerini söylüyorlar. Meşe ormanları yok edilirse bizler ne yapacağız? Meşe ormanı bizim için çam ormanından daha kıymetli, bir meşe ağacı kesildiğinde bir yıl sonra fışkırıp yenisi çıkıyor fakat bir çam ağacı 60 yılda yetişiyor ve köylü için getirisi olan bir ağaç değil" diye konuştu.

Meşe ağaçlarının kesilmemesi için köyde 150 imza toplayıp köy muhtarı Ahmet Duman'a verdiklerini söyleyen köylüler yetkililerden yardım istedi.

Eşme Orman İşletme Şefi Ömer Erol ise gruptakilere yapımı devam eden Güllübağ sulama göletine gelen derelerin önlerini kapatarak ve çevreden baraja toprak akışını önlemek için bu çalışmaları yaptıklarını belirterek, meşelik alanlara zarar verilmediğini söyledi.

Grup, Erol'un açıklamasının ardından gösterilerini bitirdi.

Kaynak: AA