Savaşta Yaralanan Suriyeli Genç Kız

HATAY - Suriye'nin İdlib kentinde Esed güçlerinin saldırısında evlerine havan mermisi isabet etmesi sonucu yaralanan Arife Hacımusa, Hatay'da ameliyat edildi.

Esed'e bağlı birliklerin İdlib'e 4 ay önce düzenlediği saldırıda sırt ve kolundan yaralanan Arife Hacımusa,yakınlarının yardımıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildi.

Antakya Devlet Hastanesi'nde 2 kez ameliyat edilen genç, nakledildiği özel hastanede de bir operasyon geçirdi.

Özel hastanenin plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı Opr. Dr. Ahmet Duymaz, Arife Hacımusa'nın, omurga çevresindeki dokular sağlıklı olmadığı için karın bölgesinden transfer yaptıklarını kaydetti.

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Duymaz, şu bilgileri verdi:

"Suriye'deki iç savaşta evlerine düşen havan mermisi sonucu yaralanan genç, başka hastanede omurga kırığı nedeniyle ameliyat edilmiş ancak takip eden günlerde sırtında yaklaşık 15 santimetrelik doku defekti gelişmiş. Bu nedenle Arife hastanemize sevk edildi. Hastamız çok zayıf olduğu için o bölgede doku taransferi imkanı yoktu. Karın kasını ve üstündeki cilt adasını kaldırdık ve batın içi organları arasından geçirerek sırttaki doku defektine transfer ettik. Hastamızın herhangi bir problemi yok."

Arife Hacımusa da kendisine kucak açan Türkiye'de şifa bulduğunu belirterek, "Türkiye'de 3 kez ameliyat edildim. Şu an durumun çok daha iyi. Sağlığıma kavuşmamda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA