Minibüs'ün Tanımı Değişti

ANKARA - Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, TBMM'de kabul edilen Torba Yasa ile minibüsün tanımında yapılan değişiklikte emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yasal boşluk nedeniyle çok fazla zorlanmıştık. Bu tanımlama sektöre ciddi anlamda hareket ve ivme kazandıracak" ifadesini kullandı.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen torba yasa ile minibüsün tanımında yapılan değişiklikle minibüsün tanımının 16 artı 1 şeklinde kabul edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, Minibüsçüler Esnaf Odası'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacıbekir Gani ile çok sayıda oda başkanı ve şoför esnafının katıldığı bildirildi.

Gani'nin, TBMM'de kabul edilen Torba Yasa ile minibüsün tanımında yapılan değişiklikte emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yasal boşluk nedeniyle çok fazla zorlanmıştık. Bu tanımlama sektöre ciddi anlamda hareket ve ivme kazandıracaktır" ifadesini kullandığı açıklamada, ANKESOB Başkanı Yiğiner de minibüslerin engellilere uygun hale getirilmesi için verilen sürenin dolmasına değindi.

Yiginer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şehir içinde toplu taşıma yapan minibüsleri engellilerin kullanımına uygun hale getirmeleri için tanınan süre doldu. Odamıza, 'Araçlarınızı engellilere uygun hale getirin' diye bir yazı yazdılar. Biz de, 'Araçlarımızı engellilere uygun hale getiremeyiz, teknik açıdan mümkün değil' diyerek karşı bir yazı yazdık. Bunu istemediğimiz için değil, esnafının ciddi şekilde mağduriyetine yol açacağından ve gerçek anlamda şartlarımıza uygun olmamamasından dolayı yapamayız. Eğer bu kanun ertelenmezse Türkiye'de ceza yemeyen dolmuş kalmaz."

Kaynak: AA