Kırıkkale Silah İhtisas Osb Çalışmaları

KIRIKKALE - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'de bir ilk olacak. İnşallah ülkemiz ve Kırıkkale için hayırlı olur" dedi.

Silah İhtisas OSB'nin kurulacağı Arpalık Çukuru mevkisinde incelemelerde bulunan Vali Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Silah İhtisas OSB'nin kurulma çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Sanayi bölgesinin 500 dönümlük bir arsa üzerine kurulacağını ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Bakanlar Kurulu kararıyla arsanın Silah İhtisas OSB'ye tahsisi yapıldı. ÇED raporları Bakanlığa verildi.

Şimdi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gerekli müteşebbis heyetinin kurulma çalışmaları için bize yazı yazacak. Biz de Valilik, Belediye, Makine Kimya Endüstrisi,Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak müteşebbis heyeti oluşturacağız. Arkadaşlar parselasyonla ilgili çalışma da yaptılar. Parselasyonlar aşağı yukarı 3 bin metrekare veya 5 bin metrekare olacak. Yani ihtiyaca göre verilecek. Bu çalışmalar devam ediyor. Zeminle ilgili çalışma da yapılmıştı."

Kolat, Silah İhtisas OSB'nin Kırıkkale Güç Birliği Platformu'nun bir ürünü olduğunu belirterek, "Başta Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün, MKE ve Savunma Sanayi Müsteşarlığıyla birlikte Silah İhtisas OSB'nin kurulmasına karar verildi.

İnşallah Kırıkkalemiz için son derece ciddi bir çalışma olacak. Bütün arzumuz gerek silah konusunda gerek mühimmat konusunda olsun ihtiyaç duyulan parçaların burada üretilmesi. Silah İhtisas OSB Türkiye'de bir ilk olacak. İnşallah ülkemiz ve Kırıkkale için hayırlı olur" dedi.

-"Kızılırmak Yeşil Vadi Projesiyle Ankara Kızılırmak'la buluşacak"

Yeşil Vadi Projesiyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesinin imar uygulaması çalışmalarını büyük oranda tamamladığını da bildiren Kolat, kalan kısımda Kırıkkale İl Özel İdaresi ve Kırıkkale merkez Irmak belde belediyesinin imar uygulaması çalışmalarını yapacağını kaydetti.

Kolat, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesinde somut adımlar attıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"İnşallah imar uygulamasını takiben proje ve uygulama safhasına geçilecek. Bu kısmı tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi üstlendi. 8 ay içerisinde yapılıp teslim edilecek. Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale merkez Hacılar ve Hasandede beldesi, Kapulukaya Barajı ile Kırıkkale-Ankara karayolu Irmak köprüsü arasında kalan ve Kızılırmak'ın sağ ve sol sahillerinde uzunluğu 24 kilometre genişliği ve 4 kilometreyi bulan bir alanı içermektedir. Bu projeyle Ankara Kızılırmak'la buluşacak ve proje kapsamında oluşturulacak alanda turizm, kültür, spor, rekreasyon, tarım ve ticaret gibi hizmetlerin halkımızla buluşturulması hedeflenmektedir. Kırıkkale, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulması amaçlanıyor. Projenin uygulanması sonucu oluşacak cazibe merkezi ile bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkı sağlanacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA