Foçalılıar İlk İftarını Yaptı

İzmir Foça'da İlçe Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar için iftar sofrası geleneğini sürdürüyor.

Foçalılıar İlk İftarını Yaptı
Foça Merkez İlköğretim Okulu Bahçesinde günde bin 300 kişiye iftar yemeği veren Vakıf, bu hizmeti Ramazan ayı boyunca ilçedeki hayırsever kişi ve kurumların katkıları ile gerçekleştiriyor. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bugün ilk oruçlarını tutan Foçalılar, ilk iftarlarını İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen İftar Sofrası"nda açtı. İftar vaktinden önce yemek kuyruğuna giren vatandaşlar, büyük bir heyecanla akşam ezanını gelmesini bekledi. Ezanın okunması ile 300 kişi aynı anda iftarını açtı.

Foça İlçe Kaymakam Vekili Abbas Yeşilkuş, Foça Belediye Meclis Üyesi Haydar Çelebi ve İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren de vatandaşlarla birlikte oruç açtı. İftar sofrasının ilk menüsü; mercimek çorbası, patlıcan kebabı, pilav ve tulumba tatlısından oluştu.

Ramazan boyunca verilecek iftar yemeğinin, hayırsever kişi ve kurumların katkılarıyla daha da anlam kazandığını belirten Foça İlçe Kaymakam Vekili Abbas Yeşilkuş, "Sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşlik ayı olan Ramazanın tüm yurttaşlarımız için hayırlı geçmesini dilerim" dedi.

Kaynak: İHA