Akaryakıt Kaçakçılarına Yönelik Operasyon

SAMSUN - Samsun merkezli 6 ilde akaryakıt kaçakçılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, kaçak akaryakıt satışı yaptığı iddia edilen kişilere yönelik yaklaşık 1,5 yıldır sürdürülen teknik ve fiziki takip sonucu 4 gün önce Samsun'un Kavak ve Terme ilçeleri ile Amasya, Çorum, Manisa, Tokat ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan Ferit B, Barış Ç, Bahtiyar G, Haydar U. ve Şenol B, polis tarafından serbest bırakıldı. Örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Mehmet Ş. ile Mehmet A, Hakan S, Tahsin A, Cemil T, Erkan S, Mehmet Bilal U, Murat D, Mustafa A, Hüseyin Ş, Bünyamin K. ve Azmi K. ise adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, örgüt faaliyeti içerisine girmek, akaryakıt kaçakçılığı yapmak, örgütlü şekilde vergi kaçakçılığı yapmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildikleri öğrenildi.

Kaynak: AA