Siirt, Ramazanı 'melede Ateşi'yle Karşıladı

Siirtliler Ramazan ayına bin yıllık geçmişe sahip olduğuna inanılan "Melede Ateşi" ile girdi.

Siirt, Ramazanı 'melede Ateşi'yle Karşıladı
Melede ateşini Vali Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte yaktı.
Siirt Belediyesi tarafından kızalar tepesinde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Başkan Sadak, Ramazan’ın barışa ve kardeşliğe katkı sunmasını temennisinde bulundu. Akan kanın durması için herkesin el ele gönül gönüle vermesi gerektiğini ifade eden Sadak, “Bölgemizde görev yapan Vali ve kaymakamların sorunun çözümü noktasında hassas olduğunu görüyoruz. Biz artık ölüm görmek istemiyoruz. Bu bölge kutuplaşmadan şiddet ve olaylardan çok çekti. Biz artık tartışacağız kalemimizle konuşacağız. Ortak paydalarda buluşacağız, buluşmak zorundayız. Hiç kimsenin bundan kaçma şansı yoktur” dedi.

Siirtlilerin bin yıllık bir geleneğinin yaşatılması için bir araya geldiklerini ifade eden Vali Aydın, “Bu ateşi aydınlık olarak yakalım. Ateşler yanmasın, evlere ateş düşmesin, evlatlar ölmesin, kan akmasın temennisinde bulunuyoruz. Bunu bir vatandaş olarak, bir vali ve belediye başkanı olarak yapmak zorundayız. İnşallah bir sonuç alacağız. Bin yıldan beri kardeşiz, bu kardeşliği birliği ve beraberliği tesis edeceğiz. Selim Sadak’ın barış konusunda çok büyük emeği var, barış gelirse emeği olanlar tarih sayfalarında adı yazılacak” dedi.

Vali Aydın ile Başkan Sadak, daha sonra melede ateşini yakarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, Siirt Cumhuriyet Camii imam hatibi Melle Maksut Erden’in ramazan duasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA