Konya, 2023'e Hazırlanıyor

KONYA - Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Cumhuriyetin 100. yılında Konya'yı 15 milyar dolar ihracat yapan, kişi başına 25 bin dolar geliri ve işsizliği yüzde 5'e indirmiş bir ekonomik vizyona taşıyacaklarını söyledi.

Öztürk, KTO Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 2023 vizyonunda Konya'nın önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

KTO'nun belirlediği programda Konya'yı ticarette rekabet gücü yüksek, sanayisi gelişmiş, yaşam kalitesi yüksek bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Öztürk, "Vizyonumuz çerçevesinde; programlı olarak yürüteceğimiz projelerimizle; Konya'nın ihracatını artırmak, sanayimizin nitelikli ara eleman sorununa çözüm olmak, üyelerimizin ticaret hayatında yaşadığı sıkıntıları gidererek şehrimiz özel sektörünün maksimum katkısının artırılması için çalışacağız" dedi.

Konya'nın ihracatın her yıl düzenli olarak arttığına dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Sanayimizin en temel problemlerinden biri vasıflı iş gücü, vasıflı ara elman teminidir. Bu sorunun temelinde ise insan değil sistem sorunu yatmaktadır. Bugün 4+4+4 sistemiyle sorunun çözümü için büyük bir aşama kaydedildi. Biz, KTO olarak Konya'nın mesleki eğitim ihtiyacını görerek Mesleki Eğitim Merkezi projemizi başlattık. Hazırladığımız proje 2013-2014 döneminde hayata geçirilecektir. Projenin hazırlık aşamasında Avrupa'da uygulamalar içerinde en başarılı örneklere sahip Almanya sistemini inceledik. Almanya sistemini şehrimizin ihtiyaç ve şartlarına uyarlayacak bir model uygulayacağız. İhracat Geliştirme Merkezi projemiz ise bugüne kadar ihracatımızı artırmak için yaptığımız tüm organizasyonları koordine edecek, programlı bir şekilde faaliyetleri senkronize edecektir. Bir diğer projemiz BALO ise Avrupa'ya ihracatta taşımacılık maliyetlerimizi azaltarak ihracatımın artmasına katkı sağlayacaktır. Bu yıl hizmete girecek olan projemiz Konyalı ihracatçılara büyük imkanlar sağlayacak, özellikle ihracatta lojistik maliyetlerini düşürecektir. Tüm bu prjelerimizle Türkiye'nin 2023 vizyonuna Konya olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2023'te Konya'yı 15 milyar dolar ihracat yapan, kişi başı gelirini 25 bin dolara çıkaran, işsizliği yüzde 5'e indiren bir vizyona hazırlıyoruz."

Kaynak: AA