Kepez Çocuk Kulübü Açıldı

Kepez Belediyesi tarafından , Bilgi Evi’nden sonra oluşturulan kütüphane, internet ve oyun alanının olduğu Kepez Belediyesi Çocuk Kulübü hizmete girdi.

Kepez Çocuk Kulübü Açıldı
Kepez Belediyespor Kulübü binasında hizmet verecek olan tesisin açılışına, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, AYÇOV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Canan Tungar, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, bazı mahalle muhtarları, yaz spor okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, çocuk kulübünde, çocuklara sosyal, kültürel ve eğitim alanında hizmet verileceğini söyledi.

Çeşitli atölye çalışmalarının yapılacağı tesiste, bilgi teknolojileri ve kütüphane hizmetinin olacağının bilgisini veren Başkan Tütüncü, “Kepez’de evinde bilgisayarı, yazıcısı olmayan, buna rağmen internetten ödev yapmak durumunda olan kardeşlerimiz var. O çocuklarımız için de bu tesisi, kütüphanenin, internetin, yazıcının olduğu bir bilgi evi haline getirelim istedik. Kütüphane ile çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı arzuladık” dedi.

Çocuk Kulübü üyelerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “Kepez Çocuk” dergisini çıkaracaklarını kaydeden Başkan Tütüncü, çocuk kulübünde yapacakları eğitici çalışmalarla, açtıkları spor okulu ile sokağın kötü alışkanlıklarından kurtardıkları çocukların sosyal yaşamını güçlendireceklerini ifade etti.

Başkan Hakan Tütüncü, çocuk kulübünün daha küçük modeli olan kütüphane ve internet hizmetinin olduğu bilgi evleri uygulamasını da Osman Gazi ve Orhan Gazi semt konakları ile Yeşiltepe, Barış ve Ulus mahallelerinde başlattıklarını aktardı.

Kepez Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 23 Nisan 2013’te Kepez Çocuk Meclisi’ni kurduklarını anımsatan Başkan Tütüncü, “İlçedeki çocukları temsilen 500 üyenin yer aldığı meclisi açarak, çocukların fikirlerine, değerlendirmelerine, önerilerine değer verdiğimizi gösterdik. Onların, çocuk gözüyle yönetime katılmalarını arzu ettik” diye konuştu.

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından diğer davetlilerle birlikte hayırlı olsun temennisiyle kurdeleyi keserek Kepez Çocuk Kulübü’nün açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra davetlilerle birlikte çocuk kulübünü gezen Tütüncü, AYÇOV Başkanı Canan Tungar ile masa buz hokeyi, çocuklarla langırt oynadı.

Kepez Belediyespor Kulübü binasında hizmete giren tesiste, internet, kütüphane, bilardo, tenis, langırt, masa buz hokeyi, mini golf, satranç ve dartın olduğu oyun alanı ile mini sinema köşesi ve kafeterya bulunuyor. Kulüp üyesi olan çocuklar, bu hizmetlerden faydalanabilecek.
Kaynak: İHA