Kentte Ne Varsa Köyde De Olacak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına sıkı hazırlanan Özlem Çerçioğlu, köylerinde en iyi şekilde hizmeti hak ettiğini belirterek, “Aydın’ı nasıl modern, çağdaş ve yemyeşil bir il haline getirdiysek tüm ilçelerimize de aynı kaliteli hizmeti vereceğiz” dedi.

Kentte Ne Varsa Köyde De Olacak
Türkiye'nin iki kadın il belediye başkanından biri olan Özlem Çerçioğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi adayı ilan edilmesinin ardından ilçe, belde ve köylerin sorunlarını tespit ediyor. 2014 yılı Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine hazırlanan Çerçioğlu, büyükşehir projelerini anlattı.

Şubat ayından itibaren Aydın merkeze bağlı 56 köye haftanın belli gün ve saatlerinde giden Aydın Belediyesi Temizli İşleri Müdürlüğü görevlileri evlerin önünden ve konteynırlardan çöpleri alarak köylerin modern bir görüntüye kavuşmasını sağladı. Daha sonraki günlerde köy camilerinin temizliği ve alt yapı ile yol tadilat hizmetlerini de vermeye başlayan Aydın Belediyesi, benzer hizmetleri Aydın’a bağlı tüm köyler için yapma kararlılığında.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sadece merkeze sağlı 56 köye değil tüm Aydın köylerine hizmet götürme isteği içinde olduklarını söyledi.

Aydın’a bağlı 492 köyün hizmetlerden yararlanması gerektiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Şehirde ne yaptıysak, köye de aynı hizmeti götürmek istiyoruz. Köylerimizin sorunlarını 7 yıllık milletvekilliğim dönemimden çok iyi biliyorum. İlimize bağlı tüm köylere hizmet verebilecek gerekli alt yapımız mevcut” dedi.

“BÜTÜN İLÇELERİMİZE AYNI KALİTELİ HİZMETİ VERECEĞİZ”
Aydın genelinde görev yapan köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunları tespit ettiklerini kaydeden Çerçioğlu, “Köylere ve ilçelerimize vatandaşların istekleri doğrultusunda hizmet götürmeye devam ediyoruz. Aydın’ı nasıl modern, çağdaş ve yemyeşil bir il haline getirdiysek tüm ilçelerimize de aynı kaliteli hizmeti vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Her köyümüzün sorunlarını biliyorum ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

HİZMETLERDEN MUHTARLAR DA MEMNUN
Köy muhtarları ise uygulamaya konulan hizmetin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Aydın Belediyesi’nin köylere hizmet götürmesinin güzel bir hizmet olduğunu vurgulayan merkez Işıklı Köy Muhtarı Sezgin Kahya, şöyle konuştu: “Aydın Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Belli günlerde gelip köylerimizdeki çöpleri topluyorlar. Güzel bir hizmet, teşekkür ediyoruz”
Kocagür Köy Muhtarı Necdet Altıntaş ise, evsel atıkların temizlenmesinin her yönden sağlıklı bir hizmet olduğuna dikkat çekerek “Kendi imkanlarımızla çöp topluyorduk fakat bu sağlıklı olmuyordu. Yapılan hizmet dört dörtlük bir uygulama. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Vatandaşlar ve bizden verilen hizmetlerden çok memnunuz. Kararlı ve istikrarlı davranan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA