Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

MUĞLA - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ile KOSGEB yürütücülüğünde açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursuna katılarak başarı gösteren 30 kadın kursiyere sertifikaları verildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen sertifika törenine KOSGEB Müdürü Uygar Köse, MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil, Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Sultan Yılmaz ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil, törende yaptığı konuşmada, Uygulamalı Girişimcilik Destek Projesinin amacının yeni kurulan işletmenin ayakta kalmayı öğrenene kadar KOSGEB tarafından desteklenmesi olduğunu söyledi.

Bugüne kadar Muğla'da pek çok işletmeye destek olunduğunu ve girişimcilerin kendi işlerini kurduklarını belirten Dişçigil, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu girişimcilere iş hayatlarında her zaman destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ülke ekonomisinin temel yapı taşı olan küçük ve orta boy işletmelerin amacının devlet destekleri ile kendi işlerini sağlıklı bir şekilde kurmak, başarılı olmak, büyütmek, yeni istihdamlar oluşturmak olduğunu vurgulayan Dişçigil, şöyle konuştu:

"Girişimcilerimiz böylelikle aile ve ülke ekonomimizi ferah bir düzeye çıkaracaktır. Muğla'mızda iş kurmak ve farklı fikirlerle yeni projelere imza atmak isteyen girişimcilerimizi daha çok görmek istiyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak işletmesini kuran girişimcilerimize 30 bin lira geri ödemesiz destek sağlanmıştır."

Yılmaz ise amaçlarının Muğla'da kadın girişimci sayısını artırmak, destek amaçlı girişimcilik kursu vermek ve bu yolda doğru adımlarla ilerlemek olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA