Chp İl Başkanı Doğan’ın Ramazan Mesajı

CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlayarak, “Bağımsız, özgür, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, kardeşçe yaşanan mutlu bir Türkiye gibi, kardeşçe kucaklaşan Ramazanlar düşlüyorum'' dedi.

Chp İl Başkanı Doğan’ın Ramazan Mesajı
CHP İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Ramazan ayı için yayınladığı mesajında, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Doğan, uzlaşı kültürü anlayışı ve işbirliği içinde hareket edecek toplumun sorunlarını daha kolay çözebileceğini, geleceğini ilgilendiren konularda daha fazla söz sahibi olabileceğini kaydetti.

Ramazan ayının toplum içinde dostluk, dayanışma ve hoşgörü gibi güzel hislerin pekişmesine vesile olduğuna işaret eden Doğan, “Bu günlerin ayrıca bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturduğunu, gönülleri yakınlaştırarak kişisel çekişme, dargınlık ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkan sağlar. Toplumumuzun daha da ileri gitmesini ve her alanda hak ettiği yeri almasını diliyoruz. Birlik ve beraberliğiniz toplumumuzu daha güçlü kılacaktır. Uzlaşı kültürü anlayışı ve işbirliği içinde hareket edecek toplumumuz sorunlarını daha kolay çözebilecek, geleceklerini ilgilendiren konularda daha fazla söz sahibi olabileceklerdir” dedi.

Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, geleceğe güvenle bakma, yarınından emin olma anlamını taşıdığını vurgulayan Doğan şöyle devam etti:
''Halkın iktidarında sosyal devlet işleyecek. Sadaka gibi dağıtılan yardımlarla insanlarımızın onuru çiğnenmeyecek. Yoksulumuz din istismarcılarının tuzağına düşmeden yardımlaşacak. Çocuklarına, torunlarına bayram harçlığı bile veremeyecek olan emekliler boyunlarını bükmeyecek. Gazimiz aç karnına yol kenarında ölmeyecek, gazi ve şehitlerimizin aileleri başı dik, karnı tok dolaşacak, insanca yaşayacak.

Bireysel ve toplumsal olarak, ahlaki değerlerin çok yoğun olarak yaşandığı bu özel günler, yoğun iş temposunda göremediğimiz, birlikte olamadığımız dost ve akrabalarımızla birlikte olabilmek için de imkan yaratmaktadır. Bu mübarek günlerde ülkemizde ve dünyanın başka yerlerinde bizim kadar şanslı olmayan insanların da olduğunu bir an olsun hatırdan çıkarmamalıyız. Geleneklerimizde önemli bir yer tutan toplumsal dayanışmanın bayram vesilesiyle bir kez daha hatırlanmasını muhtaçları, çocukları, kimsesizleri, yoksulları ve yaşlıları sevindirmesini diliyoruz. Mübarek Ramazan ayının oluşturduğu sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik iklimi içinde, dargınlıkların ve küskünlüklerin sona ermesini ve milletin değerleriyle kavgalı olanların bu değerlerle barışmasını temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA