Beyşehir’de Yaz Gençlik Kampı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 13-20 yaş aralığındaki gençlere yönelik, gençlik yaz kampı düzenlendi.

Beyşehir’de Yaz Gençlik Kampı
Millet Eğitim, Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma ve Hayır Derneği Beyşehir Gölü Üstünler plajı mevkisindeki Atapark Tesisleri’nde yaz gençlik kampı düzenledi.

29 Haziran’da başlayan kamp dün sona erdi.

Gençlik Kampı Koordinatörü Mehmet Ali Küçükgüzel, kampın verimli geçtiğini belirterek, “Beyşehir’in tarihi ve tabii güzelliklerini bilen bir hemşeriniz olarak ilçemizi, doğal güzelliklerimizi ülkemize ve gençlerimize tanıtmak maksadıyla gençlik kampının Beyşehir’de yapılmasını teklif ettim. Nisan ayında yaptığımız ön çalışmada Üstünler kasabası Ataparkı’nın kampa elverişli olduğunu tespit ettik. Millet Derneği olarak 29 Haziran’da kampımızı başlattık. Yurdun dört bir tarafından gelen millet gençliği, kamp süresince ilçemizi ve tabii güzelliklerini doya doya tanımanın ve yaşamanın yanı sıra başlarında bulunan eğitimcileri tarafından, yozlaştırılmaya çalışılan milli kültürümüzü öğrenme ve yaşama geçirme eğitimi almışlardır. İnsanlığın, tek kutuplu canavarın eline geçtiği dünyada girdiği bunalımdan Türk Kültür ve Medeniyetinin aydınlatıcı ışığıyla çıkabileceğini kabul etmiş olan Millet Derneği, Türk Medeniyetinin insanlığa ulaştırılması noktasında gençliğimizin Yunus gibi her yerde bir derviş yetiştirilmesine, eğitilmesine, görevlendirilmesine ihtiyaç olduğunu düşünmektedir” dedi.

Kanal İstanbul, Borsa İstanbul, Duble yol gibi İngiliz gramerli eksiz, köksüz Türkçe ifadelerle dilin tahrif olduğunu dile getiren Küçükgüzel, “Gencimiz Amerikanvari kelimeleri kotlayarak konuşmaya zorlanmaktadır, apaş ve külhanbey davranışa özendirilmektedir. Bu milli bir afetimizdir. Millet geçliğine, milli kültür yanında dilimize sahip çıkma, gramerini öğrenme, güzel Türkçemizi en güzel bir şekilde konuşma ve yazma eğitimi de verilmiştir. Seydişehir Tınaztepe Mağarası, Seydiharun Cami gezisiyle, Beyşehir Gölü yat turu adalar gezisi, Eşrefoğlu Cami ve Beyşehir tarihi eserlerini ziyaretle programı zenginleştirdik. Yüzme, yarışlar; çuval yarışı, halat çekme, bilgi yarışı, futbol, voleybol turnuvaları, eğlence, skeç ve tiyatro etkinlikleriyle Millet gençliği bizlere doyumsuz bir kamp süreci yaşatmıştır. On günlük kamp süresince büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi uygulamalı olarak öğrenen ve tatbik eden 13-20 yaş arası gençlerimize gösterdiği uyumdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA