Balıklıgöl "ramazan Bahçesi" Oluyor

ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ - Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'daki Balıklıgöl, ramazana hazırlanıyor.

Yarın başlayacak olan onbir ayın sultanı ramazanın, "Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da da özüne en uygun şekilde yaşanması için hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Kentte, ramazan ayındaki eski geleneklerin sürdürülerek gelecek nesillere aktarılması amacıyla farklı etkinlikler düzenlenecek.

Valilik, şehrin hemen hemen her noktasında ihtiyaç sahipleri için iftar çadırları kuracak. Belediye ise başta tasavvuf müziği konserleri ve orta oyunu gösterileri gibi çeşitli ramazan eğlenceleri düzenlemeyi planlıyor.

-"Ramazan Bahçesi"

İl Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da ramazan ayını yaşamanın farklı bir manevi havası olduğunu vurgulayan Açık, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı 'Peygamberler Şehri' olan Şanlıurfa'da daha yoğun bir şekilde hissediliyor. Özellikle dışarıdan kentimize gelenler bunu daha rahat anlıyor. Bu yıl her camimizde birer hatim, hatta bazı camilerimizde iki hatim okunacak. 4 camimizde ise hatimle namaz kıldırılacak. Balıklıgöl'de birçok akşam ilahi dinletileri ve Kur'an-ı Kerim ziyafetleri sunmayı düşünüyoruz. Balıklıgöl'ü 'Ramazan Bahçesi'ne çevirmek istiyoruz. ramazan boyunca orucu ve helal lokmayı ve kazancı hatırlatan yazılar ve görsel metaryallerle ramazan bahçemizi oluşturuyoruz."

Açık, ramazanda ayrıca mini bir kitap fuarı düzenleyeceklerini, ay sonuna doğru da Kur'an-ı Kerim sergisi açacaklarını belirtti.

"Kadir Gecesi programı çerçevesinde 30 hocamız 15 saat boyunca hiç durmadan Kur'an-ı Kerim okuyarak hatim indirecek" diyen Açık, bayrama en güzel şekilde ulaşmayı temenni ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA