Akçakale Adasında İki Gün

Ardahan Çıldır ilçesinde 14. Uluslararası Çıldır Göl Fastivali ve 9. Aşıkşenlik Kültür Şöleni çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akçakale Adasında İki Gün
Akçakale Adasında yapılan etkinlikler iki gün sürdü. Festivalin birinci günü Akçakale adasında Aşıkşenlik’in 100. ölüm yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle anıldı. Etkinliklere yöresel ve yurt dışından gelen aşıklar katıldı.

Aşıklık geleneğinin simgesi haline gelen Aşık Şenlik’in çeşitli deyiş ve atışmaları seslendirildi.

İkinci günü Akçakale adasında Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, AK Parti Milletvekili Orhan Atalay CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Geçtiğimiz dönem Ak Parti Miletvekili aday adayı olan iş adamı Hamza Bektemur, Çıldır ve Aşıkşenlik Belediye başkanlarının yanı sıra, dernek başkanları ve yöre halkının katılımıyla gerçekleşti.

14. Uluslararası Çıldır Göl Fastivali ve 9. Aşıkşenlik Kültür Şöleninde konuşma yapan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, “ Çıldır ilçemiz Ardahan için çok büyük bir öneme sahiptir. İl genelinde yapmış olduğumuz köy yolunu çalışmalarına Çıldır ilçemizden başladık. Aktaş Sınır Kapısında çalışmalar başladı ve son sürat devam ediyor. Yakın zamanda temel atma törenini siz değerli Çıldırlılarla birlikte gerçekleştireceğiz. Sınır Kapımızın 8 aylık kısa bir sürede tamamlanarak Çıldır ve Ardahan halkının hizmetine açılacaktır”.

Akçakale Adası Turizme Kazandırılacak
Akçakale adası ile ilgili turzim alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Azizoğlu “tarihte Alparslan Adası olarakta bilinen Akçakale adasında kazı çalışmaları yaparak tarihi gün yüzüne çıkartacağız” dedi.

Latif Doğan ve Hülya Bozkaya gibi ünlü sanatçıların yanı sıra yöresel sanatçılar ve Gürcistan Halk Dansları topluluğunun katılımıyla şenlik havasında geçen festival halkın büyük beğenisini topladı. Olaysız geçen Festivalde Çıldır Belediye başkanı Nurettin Aygün sağduyulu davranan yöre halkına ve festivalin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA