Can Dostlara Otomatik Suluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, havaların iyice ısınmasıyla su ihtiyaçları artan hayvanları unutmuyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, kentin yeşil dokusunda yürüttüğü bakım ve koruma çalışmalarının yanı sıra, hayvanlar için özel tasarım suluk ve yemlikleri de İzmir’in çeşitli noktalarına yerleştiriyor. Mevcut suluk ve yemliklere ilave olarak, ilk etapta 60 otomatik suluk, hem kedi ve köpeklerin de kuşların yararlanması için alanlara konuluyor. Suluk ve yemliklerin, kentteki parkların tamamına yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Parklara ve rekreasyon alanlarına konulmaya başlanan yeni otomatik suluklar, şehir şebekesine bağlanarak su haznelerini otomatik olarak dolduruyor. Yaklaşık 4 litre su hacmine sahip sulukların özelliği, gıda ile temas yönetmeliğine uygun plastik malzemeden üretilmesi, şamandırası sayesinde içindeki su azaldıkça yeniden dolarak temiz su akışını ayarlaması ve ayrıca tahliye giderine sahip olması.

Büyükşehir Belediyesi, yeni sulukları Alsancak, Bayraklı, Balçova, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Hatay, İnciraltı, Karşıyaka, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Kültürpark, Narlıdere, Güzelbahçe ve Sahilevleri’ndeki parklar ile Sasalı Piknik Alanı’na yerleştirecek. Ayrıca, Büyükşehir’in kendi atölyelerinde imal ederek daha önce Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Peterson Parkı, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, Fahrettin Altay Meydanı, İnciraltı Kent Ormanı, Kahramanlar Kültürpark Girişi, Karşıyaka Pelikan, Yunuslar, Kordon, Mithatpaşa Parkı, Mustafa Kemal Denizatı ve Eşrefpaşa Arap Camii Yanı gibi alanlara koyduğu suluk ve yemlikler de, periyodik bakım, onarım, temizlik ve boya işlemleriyle yenileniyor.
Kaynak: İHA