Torbalı'da Yüzme Kursu

Torbalı Belediyesi'ne bağlı Metropolis Spor Okulu'nda her yıl 700'ü aşkın öğrenciye yüzme kursu veriliyor.

Torbalı'da Yüzme Kursu
Çocukların bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu ülke genelinde yayarak aktif katılım sağlamak amacıyla açılan yüzme kurslarına büyük ilgi gösteriliyor. 6-12 yaş arası miniklere verilen yüzme eğitimi, Özgür Geçik, Figen Ünal ve Sami Yetkil tarafından veriliyor. Her yıl yüzlerce öğrenciye eğitim veren yüzme antrenörleri, yüzmeyi öğrenebilmek için korkusuz olmak gerektiğini belirtti.

7 yıldır belediye bünyesinde öğrencilere çeşitli branşlarda eğitim veren Özgür Geçik, 30 yaşından sonra birçok Torbalılının yüzme bilmediğini belirtirken, 3-4 yaş arasındaki çocukların yüzmeyi çok rahat öğrenebildiğini söyledi.

Kurslara ilgi oldukça yoğun.
HER YIL YAKLAŞIK 700 KİŞİYE EĞİTİM VERİLİYOR
Yaz tatili ile birlikte başlayan yüzme kurslarında stil yüzme eğitiminin verildiği çocuklar, ilk olarak korkularından arındırılıyor. Su korkusunu yenen çocuklara sırasıyla ayak çırpma, nargile, bortla ayak çırpma ve son olarak da kulaç eğitimi veriliyor. Bu aşamalardan geçen minikler ise havuzda yüzmeye başlıyor. Yedi yıl önce belediyenin girişimi ile başlatılan bu proje kapsamında her yıl 700’ü aşkın kişiye yüzme eğitimi veriliyor. Çocuklarını kursa yazdıran aileler ise onları emin ellere emanet ediyor. Metropolis Spor Okulu Müdürü Mehmet Sinkil, okulların bu yıl geç kapanmasından dolayı iki dönem yüzme kursu düzenlediklerini belirtti.

Kaynak: İHA