Tdv'den Ramazanda Dünya Çapında Hizmet

ANKARA - ENES KAPLAN - Türkiye Diyanet Vakfı , ramazanda tüm Türkiye'nin yanı sıra Mescid-i Aksa'dan Küba'ya kadar dünyanın birçok yerde iftar organizasyonu düzenleyecek.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, AA muhabirine, vakfın ramazan hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi.

Ramazanın, İslam geleneği içerisinde hayır ve hasenatın en yoğun yapıldığı ay olduğunu belirten Tutkun, "Biz ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğümüz, yanında olmamız gerektiğine inandığımız hiçbir ülkeyi ve milleti atlamadan bu sene Müslümanların yanında olmak için her türlü hazırlığı ve çalışmayı sürdürüyoruz" dedi.

Vakıf olarak geçen bazı illerde organize ettikleri ramazan programlarını, tüm Türkiye'ye yayacaklarını bildiren Tutkun, "Şehirlerimizde maddi durumu yetersiz kişilerin katılabileceği iftarların yanı sıra vakfımızın çalışmalarını da anlatabileceğimiz ve şehrin eşrafının katılacağı iftar programları da düzenleyeceğiz" ifadesini kullandı.

-Suriyelilere özel gıda kolisi

Gerek yurt içinde gerek yurt dışında muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere 12 bini aşkın gıda kolisi hazırlandıklarını dile getiren Tutkun, "Suriyeli sığınmacılara da unutmadık. Zaten orada sürekli gıda yardımı dağıtıyorduk. Ramazan ayında ise Suriye'nin kültürüne uygun yani Suriye'de ramazan kültürü nasılsa onları ihtiva eden bir gıda kolisi hazırlığı içerisine girdik" diye konuştu.

Vakfa verilen fitreler aracılığıyla gıda kolilerini hazırladıklarını söyleyen Tutkun, bayramdan önce tüm kolilerin yerine ulaştırılacağını vurguladı.

-Bin 500 alışveriş kartı

Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar içerisinde bu yıl ikinci defa alışveriş kartı hazırlattıklarını ifade eden Tutkun, bin 500 adet hazırlanan bu kartlarla ihtiyaç sahiplerinin ilgili yere giderek yüz liralık alışveriş yapabileceklerini bildirdi. Tutkun, alışveriş kartlarının, Ankara ve ilçelerinde dağıtılacağını, her geçen yıl il sayısını artırmayı planladıklarını söyledi.

-Küba'da ramazan boyunca iftar

Yurt içi çalışmalarının yanı sıra Afrika, Orta Asya ve Uzakdoğu'da da programlar yapacaklarını aktaran Tutkun, Gazze'de bu kapsamda organizasyon yaptıklarını bildirdi.

Mescid-i Aksa'da da Kadir Gecesi'nde sembolik bir iftar programı yapacaklarını anlatan Tutkun, "Küba'da bulunan yaklaşık 200 Müslüman bir evi mescit olarak kullanıyor ve teravihlerini burada kılıyor. Oradaki kardeşlerimize de tüm ramazan boyunca iftar imkanı sağlayacağız" dedi.

-Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 5 noktada düzenlenecek

Tutkun, vakıf olarak her sene Ankara ve İstanbul'da düzenledikleri "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nı bu yıl Bursa ve Konya'da da gerçekleştireceklerini belirtti.

Tutkun İstanbul'daki fuarın Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde açılacağını söyledi.

Fuarı uluslararası hale getirmek için de altyapı çalışmalarını yaptıklarını anlatan Tutkun, "Talep olursa gelmek isteyen olursa oraya da yabancı yayın evlerine de bir alan ayrılmış oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA