Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bursa'da

BURSA - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bizden önceki hükümetler yılda 70 milyon fidan üretirken biz şu anda 470 milyon fidan üretiyoruz. Bazılarının havsalası almıyor, tabii almayabilir" dedi.

Vali Şahabettin Harput'u Çarşamba'daki Valilik binasında ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Bursa'ya, Gemlik ilçesinde, temelden yüksekliği 81 metre, maliyeti yaklaşık 58 milyon lira olan Büyükkumla Barajı'nın temel atma törenine katılmak üzere geldiğini bildirdi.

Bursa'ya daha önce 47 müjde sunduklarına işaret eden Eroğlu, "Bu müjdeleri teker teker söylemeyeceğim ama toplam maliyeti takriben 551 milyon lira. Bursa, Bakanlığımız açısından gerçekten bir bahar mevsimini yaşayacak. Bursa'da bu yatırımları, diğer birkaç yatırımcı bakanlıkla 10 milyar liraya tamamlayacağız" ifadesini kullandı.

İldeki barajlara yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapılacağına dikkati çeken Eroğlu, böylece yaklaşık 450 bin dekar araziyi en geç iki yıl içinde sulamaya açacaklarını dile getirdi.

Eroğlu, Nilüfer ile Doğancı Barajı arasında bir by-pass tüneli inşa edileceği ve bunun da kısa zamanda bitirileceğini anlatarak, Baba Sultan Barajı'nın ağustos ayında sulamaya açılacağını söyledi.

Bursa'da kestane seferberliğinin süreceğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu yıl sonuna kadar söz verdiğimiz 100 bin tamamlanacak ve yeni bir seferberlik başlatacağız. Bunun dışında fıstık çamı olsun ıhlamur olsun, arzu ederlerse tüm ilçe belediyeleri bir caddeyi ıhlamur caddesi, bir caddeyi çınar caddesi yapacak. İstedikleri kadar fidan vereceğiz. Çünkü artık fidan üretim sayısını artırdık. Bizden önceki hükümetler yılda 70 milyon fidan üretirken biz şu anda 470 milyon fidan üretiyoruz. Bazılarının havsalası almıyor, tabii almayabilir. Arkadaşlara, 'Hazırlık yapın, 700 milyona doğru yükselelim' diye talimat verdim. Geçmişte fidan bulunamıyordu. Şimdi bütün kamu kuruluşlarına ücret almadan fidan veriyoruz. Türkiye'yi yeşillendirmemiz lazım."

Trakya Gelişim Projesinin, Ergene'yi de kapsadığını dile getiren Eroğlu, sırf Ergene'yi kurtarmanın maliyetinin 3,2 milyar lira olduğunu ve bunun yapılması için talimat verdiğini anlattı.

Uludağ ile ilgili güzel çalışmalar yapıldığını vurgulayan Eroğlu, "Uludağ'ı yılın dört mevsiminde hizmet verecek bir şekle sokmamız lazım. Uludağ çok daha güzel olacak. Bursa'yı özellikle ihale turizmine açmak istiyoruz. Bilhassa zengin ülkelerin, gelince bavullarla havlu götüren ülkelerin turizmine açmak istiyoruz. Bu konuda hazırız ve bir master plan da hazırlıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra, Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Başkanı Mehmet Haluk Beceren, Eroğlu'na İznik çinisi hediye etti.

Ziyarette, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın hazır bulundu.

Kaynak: AA