Ölmüşlerini Sergiyle Andılar

AYDIN - Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ova Karaağaç Köyü sakinleri, ölmüşlerini ilginç bir etkinlikle andı.

Önceki yıllarda vefat eden ve aralarında bir şehidin de bulunduğu 186 kişinin fotoğraf ve eşyalarının gösterime açıldığı sergi, dualarla gezildi.

Ova Karaağaç Köyü eski okul bahçesinde açılan sergiyi organize eden Kemalettin Önay gazetecilere yaptığı açıklamada, vefat edenlerle ilgili sohbetler yapıldığını, eski hatıraların anlatıldığını, bu insanları anmak için bu fikri ortaya attığını söyledi.

Köylüden destek görerek, her ailenin vefat etmiş akrabalarının fotoğraflarını vermeye başladığını anlatan Önay, şöyle konuştu:

"Ancak düşüncemiz fotoğrafla sınırlı kalmadı; ölmüş kişilerin eşyaları, günümüzde pek kullanılmayan malzemeleri de toplanmaya başladı.

100 yıla yakın bir süre içinde köyümüzde vefat eden 186 kişinin fotoğraf ve eşyalarını biraraya getirdik. 3 aylık çalışma sonrası açtığımız sergide tüm köylülerimiz, vefat etmiş akrabalarını, arkadaşlarını tekrar hatırlama, onlar için dua etme imkanı buldu. Sergi sayesinde insanlar da biraraya geldi, eski günleri andı, hatıraları tazeledi."

Önay, sergiyi gezenlerin çok memnun kaldığını, serginin bir kaç gün daha açık kalacağını, talep olduğu sürece tekrar düzenleyeceklerini anlattı.

Köy Meydanı'nda düzenlenen serginin yanı sıra vefat edenler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Sergi katılımcılara hayır yemeği de ikram edildi.

Öte yandan sergide, şehit Serkan Özpınar için ayrı bir köşe hazırlanarak şehidin fotoğraf ve eşyaları sergilendi.

Kaynak: AA