Mısır'da Darbe Sonrası Bilanço: 30 Ölü

Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri ile güvenlik güçleri ve karşıt gruplar arasında çatışmalar çıktı.

Dün gece yaşanan olaylarda 26 kişi hayatını kaybetti, 850'den fazla kişi yaralandı. Ülke geneline yayılan şiddetin daha da büyümesinden korkuluyor.

Mısır'da gerilimi, Mursi'nin yeniden cumhurbaşkanlığı görevine getirilmesi talebiyle Müslüman Kardeşlerin düzenlediği gösterilere ordunun müdahale etmesiyle tırmandı. Devlet televizyonu Nil TV, polis ve güvenlik güçlerinin göstericilere karşı silah kullanmadığını açıkladı ancak İskenderiye'deki çatışmalarda amatör video görüntüleri polisin ve Mursi taraftarlarının ateşli silahlar kullandığını gösteriyor.

Kahire'de de polisin göstericilere ateş açtığı belirtiliyor. Protestocuların Mursi'nin ev hapsinde tutulduğuna inandıkları Cumhurbaşkanlığı Muhafızlarının Subay Orduevi'nin dışında düzenlediği gösteri sırasında polisin ateş açtığı bildirildi.

Bu arada dün çatışmalar sürerken, bir süre önce gözaltına alınan Müslüman Kardeşler hareketinin lideri Muhammed Bedii Kahire'deki bir mitinge katıldı.

Bedii, Mursi göreve iade edilene kadar sokakta kalacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA