Kimse Yok Mu Derneği Hatay Şubesi Açıldı

HATAY - Kimse Yok Mu Derneği Hatay Şubesi, törenle açıldı.

Derneğin başkan yardımcısı Nedim Irmak, Kavaslı Mahallesi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, ihtiyacı olan insanların yardımına yetişme noktasında kurumsallaştıklarını söyledi.

Şimdiye kadar 263 bin civarında ihtiyaç sahibinin kendilerine müracaat ettiğini belirten Irmak, yardımları en kısa zamanda ve sağlıklı bir şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Irmak, yardımları dünyanın 97 ülkesine ulaştırdıklarını söyledi.

Şube Başkanı Yunus İstanbullu da yardımlarda esas prensiplerinin insanlık için iyileştirici, geliştirici ve kalıcı projeler üretmek olduğunu vurguladı.

Kimse Yok Mu Derneğinin dil, din ve ırk ayrımı yapmadan yurdun dört bir yanında ve dünyada ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğunu anlatan İstanbullu, şunları kaydetti:

"Depremden iç savaşa, açlıktan hastalıklara kadar insan oğlunun sıkıntıya düştüğü her durumda yanlarında olmayı amaç ediniyoruz. Ramazan dolayısıyla Hatay'da üç iftar çadırı kuracağız. Reyhanlı, Antakya ve Yayladağı'nda kuracağımız bu çadırlarda günde 400 kişiye iftar yemeği vermeyi planlıyoruz. Ayrıca yaklaşık 660 kumanya ve 3 bin adet yardım paketi dağıtılacak."

Konuşmaların ardından dernek şubesinin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Daha sonra Irmak ve İstanbullu, davetlilere dernek binasını gezdirerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Kaynak: AA