Kadınlar, Polis Şiddetini Protesto İçin Yürüdü

Polislerin kadınlara yönelik tacizde bulunduğunu iddia eden yüzlerce kadın İstiklal Caddesi'nde yürüdü.

Polislerin protesto edildiği yürüyüşe, Feminist Kolektif, ÖDP’li kadınlar, Anarşist Kadınlar, Halkevci Kadınlar, Sosyalist Feminist Kolektifi, Gökkuşağı Kadın Derneği üyelerinin bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüşte kadınlar, pankart açtı. Yürüyüş esnasında İstiklal Caddesi'ndeki bazı vatandaşların da kadınlara destek verildiği görüldü.

Sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na gelen kadınlar burada bulundukları alanın önüne bir emniyet şeridi çekerek basın açıklaması yaptılar. Grup adına basın açıklaması yapan Hande Yanar, Gezi Direnişi boyunca gözaltında ve sokaklarda kadınlara yönelik cinsel şiddet yaşandığını belirterek, “Bizler bugün burada hep birlikte kadın dayanışmasının verdiği güçle sesleniyoruz. Tacizin de tecavüzün de utancı bizim değil, bu saldırıyı yapanlara aittir. Peşinizi bırakmayacağız asıl siz bizden korkun diyoruz. Buradayız. Erkek devlet şiddetinin olmadığı bir yaşamı kuruncaya kadar geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA