"hijyenik Gıda Üretimi Projesi"

KIRIKKALE - Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce hazırlanan "Hijyenik gıda üretimi projesi"nin sertifika teslim töreni yapıldı.

Müdürlük konferans salonundaki törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, AB üyeliğine aday olan Türkiye'de gerek resmi kurumlar tarafınca gerekse sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen AB projelerinin kurum ve sektörlerin gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi.

Proje ile 50 kişinin AB ülkelerinde sağlıklı gıda üretimi konusunda eğitim aldıklarını anlatan Kırbaş, şunları kaydetti:

"Bu projeler vasıtasıyla AB ülkelerine mesleki eğitim almak için giden katılımcılar, mesleki alanda teorik ve pratik çalışmalar yapma imkanı buldu. Teknolojik gelişmeleri yerinde görüp uyguladık. Sosyal alanda ise ortak kültürel faaliyetlere katılarak pozitif yönde karşılıklı etkileşim içine girdik. Bu kazanım ve tecrübelerimizi, ülkemize döndüğümüzde meslektaşlarımız ve etrafımızdaki insanlarla paylaştık. Son 4 yılda proje sahibi kurum veya yerel ortak statüsünde tarım alanında 6 farklı AB projesi yürüttük. Ülkemiz genelinde 290 kişi AB ülkelerinde eğitim aldı. Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bu alnda 1'inci sıraya yükseldik."

Tören konuşmaların ardından sertifika ve plaket takdimiyle sona erdi.



Kaynak: AA