Expo 2020'ye "doğa Dostu" Tasarım

İZMİR - İzmir'in adaylık çalışmalarını sürdürdüğü EXPO 2020 için belirlenen İnciraltı bölgesi için mimarlık bölümü öğrencileri, "doğa dostu" bir plan hazırladı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde, Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü organizasyonunda gerçekleştirilen "Liman Şehirleri Projesi" başlıklı eğitim seminerine katılan öğrenciler, İnciraltı-EXPO Alanı'nı tasarladı.

Etkinliğe, İEÜ ve Gazi Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra ERASMUS öğrenci değişimi kapsamında 6 farklı ülkeden toplam 60 öğrenci ile 30 yerli ve yabancı akademisyen de katıldı.

İEÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Hasırcı, proje kapsamında "sağlıklı kentler", "sağlıklı çevreler", "kamusal alanı yeniden düşünmek" temaları altında altı ayrı çalıştay gerçekleştirdiklerini, 10 akademisyenin de eleştirmen olarak katıldığı çalıştayda özellikle İnciraltı'nda yapılması planlanan EXPO alanı üzerine çalışıldığını kaydetti.

Çalışma sonucu iki farklı disiplinde öğrenim gören öğrencilerin İnciraltı'na farklı bir bakış açısıyla baktıklarını anlatan Hasırcı, çalışma sonucunda İnciraltı için yeşil alan yoğunluğunun artırıldığı, yenilikçi malzemelerin öngörüldüğü, çevre dostu tasarımların ön plana çıktığını ifade etti.

Kaynak: AA