Çubuk'ta Ramazan Denetimleri

ANKARA - Çubuk'ta Ramazan dolayısıyla, gıda üretimi yapan işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, kurallara uymadığı tespit edilen iş yerlerine ceza uygulandı.

Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla rutin kontrollerini sıklaştırdı.

Denetim yapan zabıta ve sağlık ekipleri, fırınların yanı sıra kasap, pastane, dondurmacı, lokanta ve marketlerde sabahın erken saatlerinden itibaren denetim yaptı.

Denetimlerde, çalışanların kılık kıyafetleri, portör muayene kayıtları, işyerlerinin temizliği, ham maddelerin saklanma şartları, soyunma odaları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve ürünlerin gramajları incelendi. Zabıta ekipleri ve gıda mühendislerinin yer aldığı denetimde, ambalaj içerisindeki ürünleri, pidelerin gramajını, imalat yerlerinin ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığı denetlendi.

İlçedeki 85 iş yerini denetleyen zabıta ve sağlık ekipleri, sağlık koşulları yetersiz olduğu gerekçesiyle 5 iş yeri hakkında işlem yaptı.

Denetim ekipleriyle şafak vakti ilçedeki ekmek fırınları ile simit ve tatlı imalathanelerini denetleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, göreve geldiği günden bu tarafa hijyen koşullarına özen göstermeyen işletmelere müsaade etmediklerini belirtti.

Kurallara uymayan işletmelere her türlü yaptırımı uyguladıklarını anlatan Özden, kurallara uyan tüm esnafa da vatandaşlar adına teşekkür ettiğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

''Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek durumundayız. Bunun için göreve geldiğimizde esnafımıza sağlık gıda üretimi konusunda çeşitli eğitimler verdirdik. Ayrıca ekiplerimiz de kontroller sırasında, uymaları gereken kurallar konusunda esnafımıza bir nevi rehberlik etti. Bunun yanında bugün olduğu gibi denetimlerimize ara vermeden devem edildi. Tüm bu çalışmalarda temel amacımız ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamaktır. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmek başta olmak üzere, gıda üretimleri sırasında gerekli hijyen koşullarına özen gösterilmesi ve kurallara uygun üretim yapılması için denetimlerimizi Ramazan ayı içerisinde de aralıksız sürdüreceğiz.''

Yapılan denetimlerde genel itibarıyla esnafın çalışma koşullarının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Özden, vatandaşların alışveriş yaparken karşılaştıkları olumsuzlukları 'Alo 153' e haber vermelerini istedi.

Kaynak: AA