Bisikletle Dünya Turuna Çıktılar

KASTAMONU - İsviçre'nin Zürih şehrinden bisikletleriyle dünya turuna çıkan Manuel Stoll ve David Morrone Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Manuel Stoll, AA muhabirine, turu arkadaşı David Morrone'la bisikletleriyle 1 Nisan 2013 tarihinde Zürih şehrinden başlattıklarını anlattı.

Kendisinin makine mühendisi, arkadaşının da elektronik mühendisi olduğunu belirten Stoll, moral ve motivasyon kazanmak ve farklı kültürleri tanıyarak dünyayı gezmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hanönü ilçesinde kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Stoll, "Hanönü Belediyesi bizlere kapılarını açtı, misafirhanelerinde kalmamızı sağladı. Tarihi hanı ziyaret ettik" dedi.

Stoll, yolculukları sırasında, Zonguldak'ta, İzmir'den Sinop'a bisikletle giden Ersin ve Fatih Gökdoğan kardeşlerle tanıştıklarını ve iki kardeşle Hanönü ilçesine kadar beraber geldiklerini ifade eden Stoll, Türk insanının cana yakın ve misafirperver olduğunu belirtti.

Stoll, Sinop ve Samsun üzerinden Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Çin'e uzanacak yolculuklarını, ekim ayında Nepal'de sonlandıracatklarını kaydetti.

Kaynak: AA