Ak Partili İşık’tan Mtso’ya Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, kısa bir süre önce göreve gelen Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Fatih Cengiz ve Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek yeni görevlerinde hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ak Partili İşık’tan Mtso’ya Ziyaret
Başkan Cengiz, milletvekili Işık ve beraberindeki heyeti Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Alparslan Subaşı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özcan Sayılgan, Yönetim kurulu Üyeleri, Erkan Yıldırak, Şahin Atılgan, Tacettin Yılmaz ve Mustafa Şentürk ile birlikte karşıladı.

Daha önce Muş Ticaret ve Sanayi Odası’na Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte geldiklerini hatırlatan Işık, bugün özellikle hayırlı olsun dileklerini iletmek için geldiklerini söyledi.

Işık, “Allah hayırlara vesile kılsın. Geçenlerde Sayın Bakanımızla geldik hayırlı olsun dedik. Ama başkanımız bunu kabul etmedi. Seçimlerde demokrasinin güzel bir örneği sergilendi. Tüm Muşlulara bu konuda gösterdikleri demokratik teamüllerden dolayı hepsini kutluyorum. Tüm delegeleri kutluyorum. Huzurlu bir şekilde demokrasinin gereği olan bir seçim yapıldı. Sevindiğim başka bir konuda şuydu: arkasında siyasetin gücü olmadan insanlar kendi güçleri ile bir yere geliyorsa bunun anlamı çok farklıdır. Gerek Cengiz bey ve arkadaşlarının arkasında herhangi bir siyasi güç olmadan tamamen delegeden destek alarak geldikleri bu noktayı önemsiyorum” dedi.

“ORTAK AKILA İHTİYAÇ VAR”
Muş’un ortak akla ihtiyacı olduğunu ve bunu her fırsatta dile getirdiğini hatırlatan Işık, “Her ortamda bunu söylüyorum. Allah rızası için Muş’un geleceği için, istikbali için aklınızı birleştirin. Bir şeyler çabalayın, bir şeyler üretmeye gayret gösterin. Ben kavramını da ortadan kaldırın. Biz kavramını geliştirin. Biz kavramı da Muş’un geleceğidir diye ısrarla söylüyorum” dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli bir kuruluş olduğunu hatırlatan Işık, bu ortak akılda da Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nı çok önemsediğini, büyük bir sahibi olmasını hedeflediğini söyledi.

Muş’a bu sene gelen yatırım miktarının daha önceki senelerde gelmediğini belirten Işık, bu yıl Muş’a çeşitli alanlarda toplam olmak üzere 600 milyon TL yatırım geldiğini söyledi.

Muş’a daha önce bu kadar toplu bir yatırım gelmediğini belirten Işık, buna rağmen dur durak demek çalıştıklarını ve şimdi iki ayrı yatırım alanı olmak üzere 100’er milyon TL’nin daha geleceğini ifade etti.

Muş için kavga etmeye hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Işık, “Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın benim arkamda olmasını istiyorum. Çünkü ben oturan bir adam değilim. MUŞ TSO bana proje üretsin, beni koştursun. Birazda kafama uygun bir başkan ve yönetim kurulu var. Ortak akıl ile inşallah güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Ankara’da olup bitenlere vakıf olduğunu ve Faruk Işık’ın nasıl bir performans sergilediğini çok iyi bildiğini belirterek, Karayolları Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kamu kurumunun yatırımlarından Muş’u daha fazla faydalandırmak için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Muş’un gelişmesi ve kalkınması için Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olarak yola çıktıklarını ve bu konuda en çok da milletvekillerini rahatsız edeceklerini belirten Cengiz, bundan 20 yıl önce tarımda daha verimli bir Muş’un olduğunu hatırlatarak yeniden bu verimin hayata geçmesini sağlamanın mücadelesini vereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA