Ağalar Konağı Kültür Evi Açıldı

KIRŞEHİR - Kırşehir Belediyesine ait Ağalar Konağı Kültür Evi açılışı yapıldı.

Açılışa, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kokteyli öncesinde bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ağalar Konağı Kültür Evi'nde Kırşehir yöresel lezzetleri ve sohbet edilibilecek bir mekan haline geldiğini söyledi.

Kırşehir Belediyesi'nin konağı Kültür Bakanlığı'ndan devaraldıklarını belirten Bahçeci, şöyle konuştu:

"Bugün bizim için anlamlı olan gün Kırşehir için de önemli bir gün. Sizlere bugün burada bizim mutluluğumuzu paylaşmaya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bundan bir yıl önce Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temelini atmıştık. Ağalar Konağı Kültür Evi ve Kırşehir Mutfağı Kırşehir'imizin önemli bir ihtiyacı, önemli bir açığını kapatacak diye düşünüyoruz. Bu Konak Kültür Bakanlığı'na ait bir konaktı ve biz görevi devraldıktan sonra bu konağı Kültür Bakanlığı'ndan Belediyemize tahsis ettik. Konak 1935 yılında yapımı başlamış ve 1938 yılında tamamlanmış. Enver Ekinci tarafından yapılmış ve daha sonra farklı aileler burada ikamet etmiş. Bu mahallenin en güzel, Cumhuriyet döneminin de mimari açıdan en özel binalarından bir tanesi olmuş. Bu bina Kültür Bakanlığı tarafından restore edilmişti. Biz yan parseli de satın alarak daha büyük bir alan oluşturduk. Buradan mal sahibine de bize bu alanı verdiği için çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA