Valla Kanyonu'nda Kaybolan Doktor

KASTAMONU - Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonu'nda kaybolan doktorun, kanyondaki bir grup dağcının yanında olduğunun belirlendiği bildirildi.

Pınarbaşı Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanyonda yüzerken kaybolan Doktor Enver İnce'nin, bulunması için yapılan çalışmalar sırasında, sabah saatlerinde kanyona giren 16-17 kişilik bir dağcı grubuyla iletişime geçildiğini söyledi.

Grupla yapılan görüşmeler sonucunda, İnce'nin sağ olarak kanyonun 17. noktasında dağcı grubuna ulaştığı ve grupla hareket ettiğinin öğrenildiğini ifade eden İlhan, grubun pazar günü kanyonun Cide ilçesi kısmından çıkacağını ifade etti.

İlhan, hem gruba hem de İnce'ye izinsiz olarak kanyona girdikleri için idari para cezası uygulanacağını kaydetti.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen "Hekim Dışı Personele Temel Modül Eğitimi" için Kastamonu'ya gelen Ankara İl Sağlık Müdürlüğü doktorlarından Ali Şanlı ve Enver İnce ile Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri Hasan Basri Kızıldağ, gezmek amacıyla Şenol Özkan idaresindeki otomobille Valla Kanyonu'na gitmişti.

Gezinti sırasında kanyondaki suya giren İnce'nin gözden kaybolması üzerine, arkadaşlarının haber vermesiyle olay yerine gelen jandarma ekipleri, arama çalışması başlatmıştı.

Kaynak: AA