Vali Düzgün, İlçe Gezilerine Devam Ediyor

KAYSERİ - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Develi ilçesini ziyaret etti.

Kaymakam Enver Ünlü ve Belediye Başkanı Recep Özkan ile bir araya gelen Vali Düzgün, Develi Kaymakamlığında, kaymakam Ünlü'den Develi ilçesi ile ilgili sosyal, ekonomik ve kültürel konular hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyareti ardından Belediye Başkanlığına geçen Vali Düzgün, burada Kosova'dan Aşık Seyrani Şenlikleri için gelen bir gurup öğrenci tarafından karşılandı.

Belediye Başkanı Özkan, Vali Düzgün'e Develi'nin Kayseri ilçesindeki yeri ve yapmış oldukları çalışmalar hakkında bir brifing sundu. Özkan, Vali Düzgün'e kısa bir bilgi sunduktan sonra Develi Polis Merkezi'nde bulunan Pasaport Şube Müdürlüğünün açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmada Vali Düzgün, Pasaport Şubenin açılmasıyla Develili vatandaşların pasaport işlemlerini kolayca ilçeden sağlayacaklarını belirttti. Açılışın ardından 700 yıllık tesbihi görmek için Siva Sitti Hatun Camiine geçildi. Buradaki kısa ziyaret sonrası Devali Türbesine geçen Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, ilçe gezilerine devam ettiklerini belirterek, çalışmaları yerinde görebilmek için bu gezilere devam edeceğini ifade etti.

Develi'nin aktif bir ilçe olduğunu belirten Düzgün, şöyle devam etti:

"Bugün kaymakamlıktan başlayarak belediye başkanlığını ziyaret ettik. Ayrıca bugün Aşık Seyrani'nin kültür sanat etkinlikleriyle ilgili Develi Belediyemizin düzenlemiş olduğu etkinlikler de var. Kosova'dan gelen gençlerle de birlikte olduk. Balkanlarda biliyorsunuz Osmanlı çok uzun yıllar kaldı. Kosovalı gençlerimizi burada görünce ben gerçekten duygulandım. Sahip olduğumuz kültürel mirasları gelecek nesillere de aktarmalıyız. Kayseri'deki eserlerimizi anadolu insanımız milletimiz bilmeli bunu hatta dış turizme de yansıtmalıyız. Bunun için kültürel miraslarımızın tanıtımı için ciddi çalışmalar yapacağız. Türkiye'ye yaklaşık 32 milyon turist geliyor. Bunun yüzde birinin bile Kayseri'ye geldiğini söyleyemeyiz. Ama buranın sahip olduğu zengin potansiyel aslında Kayseri'nin çok fazla hakettiğinin göstergesi. Erciyes'te yapılacak konaklama merkezinin yaz mevsiminde de boş kalmamasını istiyoruz Turizm açısından ulaşımda çok önemli Kayseri'deki havalimanın olması da buraya kolay ulaşım açısından son derece önemli. Burada kültüre turizme dair herşey var tek problem tanıtım inşallah onu da yaptığımız çalışmalarla halledeceğiz."

Vali Düzgün, ziyaretler sonrası 31. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivaline katıldı.

Kaynak: AA