Ula İlçesine 2 Okul Yapılacak

MUĞLA - Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında Ula ilçesinde hayırseverler vatandaşlar tarafından yaptırılacak 12 derslikli Anadolu Lisesi ve 5 derslikli ilkokul binası için protokol imzalandı.

Fatih Çerçi ve Kemal Ercan tarafından yaptırılacak iki okul binası için Vali Mustafa Hakan Güvençer'in makamında protokol imza töreni düzenlendi.

Güvençer, törende yaptığı konuşmada, eğitim öğretime yapılan yatırımların geleceğe yapıldığını söyledi.

Eğitime katkı sağlayan vatandaşlara teşekkür eden Güvençer, "Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür ve gerçek büyüklüğünü milletinden alır. Türkiye'de ve Muğla'da hayırseverlerimizin büyük hatıralarını devletim ve milletim adına yaad ediyorum" dedi.

Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ise ilçenin önemli eksikliklerinin hayırseverlerin yardımlarıyla kapatılacağını kaydetti.

Eğitimin toplum için olmazsa olmazlardan olduğunu ifade eden Karaömeroğlu, ilçede okuma yazma oranının çok yüksek olduğunu bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise Muğla'da "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında 92 ve 93'üncü protokolün imzalandığını söyledi.

Hayırseverlerin yaptığı bin 60 dersliğin proje tutarının 113 milyon 575 bin lira olduğunu dile getiren Çınar, son imzalanan protokolle bir yılda tamamlanması planlanan dersliklerin proje maliyetinin ise yaklaşık 2 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol Vali Güvençer, Kaymakam Karaöemeroğlu, Milli Eğitim Müdürü Çınar ile hayırsever vatandaşlar Fatih Çerçi ve Kemal Ercan arasında imzalandı.Daha sonra Güvençer, Çerçi ve Ercan'a "Eğitime Yüzde 100 Destek" rozeti taktı.

Kaynak: AA